Šport
16 ogledov

Kavčič v polfinalu

Blaž Kavčič je lani v Avstraliji izpadel v prvem kolu, letos pa se bo v drugem p Žurnal24 main
Blaž Kavčič, edini slovenski predstavnik na challengerju v Ljubljani, še naprej navdušuje domače gledalce, saj se je v četrtek gladko uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je z dvakrat 6:2 premagal Jonathana de Veigyja.
Nočem 'jamrati', a dejstvo je, da se utrujenost že precej pozna. Za nameček imam velike težave z živcem na zadnjici, tako da igram s pomočjo protibolečinskih tablet. Že danes zjutraj sem zelo težko vstal iz postelje, bolečine so velike.
Blaž Kavčič

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je uvrstil v polfinale BMW challengerja v Ljubljani. Tretji nosilec turnirja je v četrtfinalu z dvakrat 6:2 premagal Francoza Jonathana de Veigyja. Za vstop v finale bo v petek po 16. uri na osrednjem igrišču Teniškega centra Ljubljana lopar prekrižal s Srbom Nikolo Čirićem.

Kavčič je še zadnji od sedmih slovenskih igralcev, ki so nastopili na glavnem delu letošnjega odprtega prvenstva Ljubljane in tako edini preostali up za morebitno slovensko zmago. Njegov četrtfinalni dvoboj je tako vnovič privabil množico gledalcev na tribune, Kavčič pa se jim je za podporo oddolžil z dobro igro in še bolj prepričljivo gladko zmago. Po dobri uri igre je edini slovenski adut z dvakrat po 6:2 odpravil francoskega tekmeca de Veigyja.

A Kavčič je po tekmi povedal, da je bil dvoboj kar zahteven. "Z današnjim dvobojem sem zelo zadovoljen, saj ne igram rad proti levičarjem, tako da danes nisem šel z najboljšim občutkom na igrišče. Predvsem zaradi 'levičarskega' servisa, ki ga nisem vajen. V prvih dveh igrah se mi je to precej poznalo, saj pri 'returnih' nisem našel prave dolžine, nato po izidu 2:2 pa mislim, da sem vzel stvari v svoje roke, da sem praktično le jaz igral," je uvodoma svoj četrtkov nastop ocenil Kavčič in dodal: "Naredil sem zelo malo napak, čeprav sem igral zelo agresivno, tako da sem res zelo zadovoljen z današnjo predstavo."

Kavčič tokrat ni imel nobenega padca v igri in je tekmo suvereno pripeljal do konca. Kljub novi hitri zmagi, je priznal, da je že precej utrujen. "Nočem 'jamrati', a dejstvo je, da se utrujenost že precej pozna. Za nameček imam velike težave z živcem na zadnjici, tako da igram s pomočjo protibolečinskih tablet. Že danes zjutraj sem zelo težko vstal iz postelje, bolečine so velike," je pojasnil Ljubljančan, ki kljub težavam melje enega nasprotnika za drugim.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Če bi šlo za kakšen drug turnir, bi se verjetno odločil, da ne bom nastopil. Tukaj pa si tega ne morem privoščiti niti nočem, ker so občutki res fenomenalni, ko te gledalci spodbujajo s tribun in navijajo zate," je še dejal Kavčič: "Ko se zbere tako številno občinstvo, kot se je danes tu, je res užitek igrati. To so bile zmeraj moje sanje - igrati pred velikim občinstvom. Resda ni to tako, kot v Roland Garrosu, ampak še vseeno je to domače občinstvo in za mene je to nekaj posebnega. Res sem presrečen."

Kavčič bo moral za vstop v finale premagati še visokoraslega Srba Čirića. "Nasprotnik je spet levičar in zelo dobro servira, zato škoda, da ne igram bolj pozno popoldne. Ampak prireditelji so verjetno naredili najboljše, kot se je dalo, saj vremenska napoved za naslednje dni ni najbolj ugodna. Sam bom poskušal nevtralizirati ta njegov dober začetni udarec, ker mislim, da sem v igri boljši igralec. Če bom dobro serviral, igral agresivno in mu ne bom pustil, da dela točke, mislim, da bom lahko tudi jutri zmagal," je pred nadaljevanjem še napovedal Kavčič, ki je v zadnjih tednih precej izboljšal svoj začetni udarec, s tem storil velik korak naprej v svoji igri, zato tudi precej bolj uživa.

V petek si bodo ljubitelji tenisa lahko ogledali tudi že prvi finale - finale dvojic; gre za hrvaški obračun, saj se bosta za zmago udarili navezi Marin Draganja - Dino Marcan ter Nikola Metkić - Ivan Zovko.

ATP challenger v Ljubljani, polfinale:

Blaž Kavčič (Slo/3) : Jonathan Dasnieres de Veigy (Fra) 6:2, 6:2
Nikola Čirić (Srb)
: Stefano Galvani (Ita) 6:1, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.