Šport
12 ogledov

Kavčič: "V Tivoliju je noro igrati"

Žemlja je v nedeljo priigral zadnjo točko za slovensko reprezentanco. (Foto: Nik Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca je v prvem kolu 1. evro-afriške skupine premagala Finsko z rezultatom 3-2. Junak je bil na koncu Žirovničan Grega Žemlja. "Tale ekipa cilja še više," je dejal kapetan Blaž Trupej.

Slovenija se je z zmago nad Finsko prebila v 2. kolo evro-afriške skupine, kjer jo čaka Italija. "Tale ekipa cilja še više, jaz upam, da bomo nekoč igrali v svetovni skupini Davisovega pokala, fantje so tega sposobni. Če nas bodo dali Italijani igrati v Trst ali Gorico, potem gremo na zmago," so besede, s katerimi je zgodovinski uspeh slovenskega reprezentančnega tenisa pospremil kapetan Blaž Trupej.

Finski "as" iz rokava

Odločilno tretjo točko je v petem dvoboju tega konca tedna včeraj Sloveniji priboril Grega Žemlja. Štiriindvajsetletni igralec kranjskega Triglava naj bi se pomeril proti Harriju Heliovaari in bil nemalo začuden, ko ga je na nasprotni strani mreže za dvoboj na nož pričakal "malinovec" Micke Kontinen. Selektor Finske je z 18-letnim asom poizkusil zmesti nasprotnika, a mu to na koncu ni uspelo. Žemlja je slavil 2:6, 6:3, 6:3 in 6:3. "Presenetilo me je. Po pravici povedano o nasprotniku nisem imel pojma. Poleg tega se še nikoli do zdaj

nisem znašel v taki situaciji, da bi moral v Davisovem pokalu igrati odločilno peto tekmo."

 

"V prvem nizu sem imel neverjetne težave. Vsaka izmenjava je šla kar v njegovo korist. No, skušal sem se zbrati, misliti samo pozitivno in to se mi je na koncu obrestovalo," je zaključil drugi slovenski 'lopar'.

 

"Tivoli mora biti poln"

Najbolje uvrščenemu slovenskemu igralcu lestvice ATP Blažu Kavčiču se je po zmagi odvalil kamen od srca. V prvi današnji tekmi je moral namreč priznati premoč 50. igralcu sveta Jarkku Nieminenu. "Šteje le to, da je Slovenija zmagala, ne pa kdo pribori točke in kako jih pribori. Važno, da na koncu piše Slovenija 3, Finska 2 in da smo v drugem kolu. V Tivoliju je noro igrati, občutki so nepozabni, zato treniramo. Meni daje to veliko motivacije za nadaljni trening. Tivoli je bil te tri dni napolnjen do treh četrtin. Ko bomo igrali za vstop v svetovno skupino verjamem, da bo poln," je evforično pripovedoval Ljubljančan, ki je bil na klopi med najbolj aktivnimi navijači.

 

Pogled je za konec usmeril proti Italijanom: "Mogoče smo zdaj čutili nekaj pritiska, ker je Jarkko neugoden igralec. Proti Italiji bo stanje povsem drugačno, oni so absolutni favoriti in zato bomo igrali pod manjšim pritiskom. Če bova z Grego dobro trenirala in če bo Luka (op. p. Gregorc) še malo dvignil svojo formo, smo lahko nevarni tudi njim." Reprezentančne akcije proti Finski so se udeležili Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Luka Gregorc in Aljaž Bedene. Zraven je bil tokrat tudi najbolj obetaven mladinec Nik Razboršek, na katerega kapetan Trupej zelo verjetno računa v prihodnosti. Slovenija bo proti Italiji igrala v začetku julija letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.