Šport
23 ogledov

Kavčič z Italijanom, Hercogova s Čehinjo

Blaž Kavčič olimpijske igre London 2012 Stanko Gruden/STA
Žreb je odločil, da se bo Blaž Kavčič v prvem kolu OP ZDA pomeril z Italijanom Flaviem Cipollo, Polona Hercog pa z lansko zmagovalko Wimbledona Čehinjo Petro Kvitovo.

Prireditelji zadnjega turnirja za teniški grand slam v sezoni, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, so opravili žreb parov za glavni turnir. Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se bo v prvem kolu pomerila s peto nosilko, Čehinjo Petro Kvitovo, lansko zmagovalko Wimbledona.

V ženskem delu turnirja se bo prva nosilka, Belorusinja Viktorija Azarenka, v prvem kolu srečala z Rusinjo Aleksandro Panovo, branilka naslova, Avstralka Samantha Stosur, pa s Hrvatico Petro Martić.

Slovenski tenisač Blaž Kavčič, 74. na lestvici ATP, se bo v prvem kolu pomeril z Italijanom Flaviem Cipollo, 88. igralcem sveta. Tekmeca se doslej še nista srečala.

Prvi nosilec moškega dela turnirja, Švicar Roger Federer, se bo uvodoma pomeril z Američanom Donaldom Youngom, v polfinalu pa bi se lahko srečal z Britancem Andyjem Murrayjem, tretjim nosilcem, ki ga uvodoma čaka Rus Aleks Bogomolov. Branilec naslova, Srb Novak Đoković, bo v prvem kolu igral z Italijanom Paolom Lorenzijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.