Šport
30 ogledov

Kavčič za zmage v ledeno Bistrico

Kavčič od jeseni dela z nekdanjim odličnim igralcem Voineo. (Foto: blazkavcic.co Žurnal24 main
"Priprave so bile najboljše in najtežje do sedaj," je pred odhodom na prvi turnir nove sezone dejal Blaž Kavčič, ki si je telo in duha okrepil s potopom v ledeno mrzlo Kamniško Bistrico.

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je s trenerjem Adrianom Voineo odpotoval v Indijo, kjer bo že v ponedeljek nastopil v glavnem delu turnirja serije ATP 250 Chennai open z nagradnim skladom približno 400 tisoč ameriških dolarjev. Kavčič je prejel neposredno vabilo za nastop na turnirju v indijskem velemestu, ki je pred letom 1996 nosilo ime Madras. Na turnirju bosta med drugim nastopila tudi češki as Tomaš Berdych (šesti igralec na lestvici ATP) in dvakratni branilec naslova Hrvat Marin Čilić (14. na lestvici ATP).

Priprave na novo sezono so pod vodstvom kondicijskega trenerja Klemna Jakšeta potekale odlično. "Priprave so bile najboljše in najtežje do sedaj. Zelo sem vesel, da kljub velikim naporom ni prišlo do kakšne poškodbe. Tudi stara poškodba noge se je popolnoma pozdravila in tako sem priprave lahko izpeljal stoodstotno. Veliko smo delali na moči in eksplozivnosti in rezultati testiranj so pokazali, da sem na tem področju zelo napredoval," je pred odhodom v Indijo dejal Kavčič. V prvem delu nove sezone bo zaigral na petih turnirjih serije ATP, vmes pa se bo seveda poskušal uvrstiti tudi na prvi turnir za grand slam sezone v avstralskem Melbournu, kjer bo začel v kvalifikacijah.

"Z Adrianom sva večino treninga posvetila agresivnejši igri in to je tudi moj cilj v prihajajočih turnirjih. Tudi zato sva se odločila, da nastopim na močnejših turnirjih, saj je tam potrebno igrati bolj agresivno. Nato pa bova na podlagi doseženih rezultatov naredila nadaljnji načrt sezone," je pred novo sezono ambiciozen Kavčič, ki se je duševno utrjeval tudi s potopom v ledeno mrzlo Kamniško Bistrico, kjer ima voda le pet stopinj Celzija nad lediščem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.