Šport
24 ogledov

Kavčič zdaj nad Srba

Blaž Kavčič je izgubil proti Srbi Tipsareviću. (Foto: EPA) EPA
Blaž Kavčič je v prvem kolu turnirja v ameriškem Delray Beachu brez težav premagal Kolumbijca Roberta Faraha. Najboljšega slovenskega tenisača zdaj čaka obračun s Srbom Jankom Tipsarevićem.

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je na turnirju v ameriškem Delray Beachu uvrstil v drugo kolo. V današnjem obračunu prvega kola je brez večjih težav premagal Kolumbijca Roberta Faraha s 6:1, 6:4.

Kavčič se bo v drugem kolu glavnega dela turnirja ATP v Delray Beachu z nagradnim skladom 442 tisoč dolarjev pomeril s šestim nosilcem Srbom Jankom Tipsarevićem, ki je premagal Hrvata Iva Karlovića s 7:6 (14), 7:6 (1).

Farah je v uvodnem kolu nastopil namesto Poljaka Michala Przysieznyja, ki je nastop odpovedal zaradi poškodbe ahilove tetive. Kavčič je v dvoboju s skoraj sto mest slabše uvrščenim tekmecem z lestvice ATP gladko dobil prvi niz, v drugem pa je Kolumbijec že vodil s 4:2, a se je slovenski igralec vrnil v igro in zmagal v dveh nizih.

Polona končala že v prvem kolu
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je klonila že v uvodnem kolu turnirja WTA v mehiškem Acapulcu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Po skoraj dveh urah in pol trdega boja je Hercogovo, ki je bila druga nosilka, premagala Španka Lourdes Dominguez Lino s 6:3, 4:6, 6:3. Hercogova je na turnirju, kjer se je lani prebila do finala z Venus Williams, tokrat morala priznati premoč sosedi na lestvici WTA (Španka, tudi sveža zmagovalka turnirja v Bogoti, je 51., Slovenka pa mesto boljša), ki je tako dobila njun prvi medsebojni dvoboj. Tekmica Španke v drugem kolu bo Francozinja Pauline Parmentier. Hercogovi tako v Acapulcu ostaja še tekmovanje dvojic, kjer je s Hrvatico Petro Martić prav tako druga nosilka.

Klepačeva uspešna v Acapulcu
Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v dvoboju prvega kola na turnirju WTA v mehiškem Acapulcu slavila med dvojicami v navezi z Romunko Sorano Cirsteo. Ekspresno, v le 43 minutah, sta premagali četrtopostavljeno nemško-grško navezo Eleni Danilidu/Jasmin Woehr s 6:2, 6:0. V drugem kolu bosta njuni tekmici boljši iz dvoboja med Romunko Irino Camelio Begu in Rusinjo Aleksandro Panovo ter Belorusinjo Olgo Govorcovo in Američanko Melane Oudin.

Delary Beach, ATP, 1. kolo:

Blaž Kavčič (Slo) : Robert Farah (Kol) 6:1, 6:4

Acapulco, WTA, 1. kolo:

Lourdes Dominguez Lino (Špa) : Polona Hercog (Slo/2) 6:3, 4:6, 6:3

Acapulco, WTA, dvojice, 1. kolo:

Sorana Cirstea/Andreja Klepač (Rom/Slo) : Eleni Danilidu/Jasmin Woehr (Grč/Nem/4) 6:2, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.