Šport
28 ogledov

Kavčič: "Žreb je kar neugoden"

Kavčič ne trdi, da je z žrebom zadovoljen. (Foto: www.ales-fevzer.com) www.alesfevzer.com
Blažu Kavčiču je žreb v prvem kolu Roland Garrosa namenil Eduarda Schwanka. "Žreb je kar neugoden, naletel sem na specialista za pesek. Sicer še nikoli nisva odigrala tekme."
O Eduardu Schwanku
Štiriindvajsetletnik iz Rosaria se je širši javnosti vtisnil v spomin s predlanskim nastopom na Roland Garrosu, ko je premagal kvalifikacije in se nato presenetljivo uvrstil vse do tretjega kola. Na poti do tja je premagal Carlosa Moyo in Marcela Granollersa. Letos je osvojil challenger turnir v kolumbijskem mestu Bucaramanga, se na ATP-turnirjih v Acapulcu ter Barceloni prebil do četrtfinala, nazadnje pa je v Madridu prišel do drugega kola. Letos v Parizu ne brani točk, saj je lani v prvem kolu gladko izgubil proti domačinu Rufinu.

Argentinec Eduardo Schwank na lestvici ATP zaseda 53. mesto. "Žreb je kar neugoden, naletel sem na specialista za pesek. Sicer še nikoli nisva odigrala tekme, a sem ga videl igrati na nekaterih ATP-turnirjih. S takimi tenisači, kot je on, kar rad igram," so bili prvi vtisi slovenskega igralca Blaža Kavčiča po žrebu. Kavčič nadaljuje: "Ne morem reči, da sem z žrebom zadovoljen, vendar bi bilo v taki konkurenci to itak težko. Vsaj z nosilcem ne bom igral." Najbolje uvrščen slovenski igralec se zadnje dni ni posebej pripravljal na tekme best of five, na dan je naredil le po en daljši trening. "Tu bo treba nekoliko dlje držati koncentracijo, na začetku bo pri meni verjetno nekaj živčnosti. Treniral sem že prej veliko, v zadnjem tednu pa sem se poskušal bolj odpočiti."

Spoznavanje z okoljem
Blaž je šele danes prispel v Pariz, kjer ga kmalu čaka prvi trening. "Kmalu bo jasen tudi termin mojega nastopa in potem bova s trenerjem (Roland Berger) videla, kako in kaj za naprej. Včeraj sva v Ljubljani oddelala prvi skupni trening, vse je v redu," je razložil Kavčič, ki ga v primeru triumfa v prvem kolu čaka zmagovalec obračuna med Jarkkom Nieminenom in Andyem Roddickom. "Igralci, kot je Andy Roddick, ne morejo biti ugodni, in to na katerikoli podlagi. Moj cilj bo dosežen, če preskočim prvo oviro in se za nagrado pomerim z Roddickom," zaključuje prvi slovenski lopar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.