Šport
11 ogledov

Kazahstansko zmagoslavje v Romandiji

Maksim Iglinski je zmagovalec prve etape v Romandiji. Žurnal24 main
Kolesar Astane Maksim Iglinski je dobil prvo, 182 kilometrov dolgo etapo Dirke po Romandiji. Edini Slovenec Matej Mugerli je prikolesaril na 106. mesto.
 

Dirka po Romandiji, prva etapa

1. M. Iglinski (KAZ) 4:47:28
2. M. Albasini (ŠVI) isti čas
3. M. Zberg (ŠVI) isti čas
106. M. Mugerli (SLO) + 13:10

Kazahstanec Maksim Iglinski je zmagovalec prve etape kolesarske Dirke po Romandiji. Član Astane je v ciljnem sprintu 182 kilometrov dolge preizkušnje med Morgesom in Saignelegierjem prehitel zdaj skupno vodilnega Švicarja Michaela Albasinija in Markusa Zberga. Edini slovenski predstavnik Matej Mugerli (Liquigas) je bil 106. (+13:10).

Sredina razgibana etapa 62. izdaje te dirke, ki šteje za točke Pro Toura, je največ veselja prinesla domačinu Albasiniju, ki se je po torkovem tretjem mestu in današnjem drugem povzpel na skupno prvo mesto. Etapo je zaznamoval tudi pobeg trojice kolesarjev: Patxija Vile, Morrisa Possonija in Mattija Breschela. Ti so pobegnili že po desetih kilometrih in si nabrali za več kot sedem minut in pol prednosti. Toda trasa čez tri kategorizirane vzpone, predvsem zadnjega – Le Gruyere –, je bila zanje prezahtevna, tako da jih je glavnina 20 kilometrov pred ciljem ujela.

O zmagovalcu je tako odločil ciljni sprint večje skupine. V njem je največ znanja, moči in spretnosti pokazal Iglinski, tik za petami pa sta mu bila Albasini in še en domačin Zberg. Le za las so stopničke ušle lanskemu skupnemu zmagovalcu te preizkušnje, Nizozemcu Thomasu Dekkerju, saj je končal kot četrti. Albasini ima zdaj v skupni razvrstitvi sekundo naskoka pred Iglinskim, Zberg na tretjem mestu zaostaja za osem sekund. Mugerli je po današnji etapi zdrsnil na 109. mesto s 13:18 minute zaostanka.

V četrtek kolesarje čaka druga, 172 kilometrov dolga etapa med Moutierjem in Fribourgom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.