Šport
48 ogledov

Kazalec uspešno prišili nazaj

John Degenkolb EPA
Nemški kolesar John Degenkolb spomladi ne bo branil lanskih zmag s klasik Milano - San Remo in Paris - Roubaix.

Vzrok je poškodba, ki jo je staknil v prometni nesreči minuli konec tedna, ko je njega in še peterico kolegov iz ekipe Giant-Alpecina zbila 73-letna Britanka. Degenkolb bo zaradi poškodbe roke manjkal vsaj tri mesece.

Degenkolb si je v prometni nesreči zlomil koželjnico, še huje je nastradal njegov levi kazalec. Tega mu je moral kirurg Pedro Cavadas prišiti nazaj, grozila mu je celo amputacija.

Cavadas je mednarodno slavo dosegel leta 2011, ko je kot prvi kirurg opravil dvojno transplantacijo noge. Pet let pred tem je prav tako dosegel zgodovinski mejnik, prvi je opravil dvojno transplantacijo roke. Španec je Nemca operiral tri ure, operacija je šla po načrtu: "V teoriji se lahko vrne k dirkam v roku treh mesecev. Njegovo navadno življenje je dirkanje na najvišji ravni, zato bo njegova rehabilitacija nekoliko daljša kot pri drugih."

Degenkolbov moštveni kolega Chad Haga še vedno ostaja v bolnišnici. V prometni nesreči je utrpel globoke rane na prsih, vratu, bradi in obrazu, konec tedna mu bodo operirali zlomljeno ličnico. Preostali nesrečni kolesarji Warren Barguil, Ramon Sinkeldam, Max Walscheid in Fredrik Ludvigsson so že v domači oskrbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.