Šport
42 ogledov

Kazen Hebarju prehuda

V hokejskem klubu Olimpija so se odzvali na strogo kazen svojemu igralcu Andreju Hebarju, ki zaradi udarca tekmeca iz Salzburga do konca sezone ne bo smel več nastopati.
Podporo svojemu soigralcu so izrazili tudi hokejisti Olimpije, ki so se udeležili novinarske konference, pa tudi trener Hannu Jarvenpää meni, da je kazen prehuda in da je moštvo zaradi nje še vedno v šoku.

V ljubljanskem klubu menijo, da je takšna kazen prehuda, in upajo na novo obravnavo primera.

Andrej Hebar je na tekmi med Red Bull Salzburgom in Tilio Olimpijo v petek, 19. novembra, v 51. minuti s palico udaril igralca domačega moštva Kevina Puschnika, ki je pred tem nad Ljubljančanom izvedel nalet na ogrado. Hebar je že na tekmi dobil kazen igre, disciplinska komisija lige pa je že v ponedeljek odločila, da zaradi teže prekrška hokejista suspendira do konca sezone, vključno s končnico. To pomeni, da bo Hebar manjkal na naslednjih 33 tekmah rednega dela ter še na največ 21, kolikor jih ekipe lahko odigrajo v končnici. Kazen je doslej najvišja v ligi Ebel.

Upoštevali so le zadnji del dogodka
Pri Olimpiji so izpostavili slabo sojenje in Hebarjev udarec postavili v kontekst Puschnikovega naleta. Napovedali so, da bodo vložili pritožbo zoper avstrijskega igralca zaradi nevarnega naleta na Hebarja, ki ga sodnik na tekmi sicer ni kaznoval. Novinarjem so predstavili posnetke dogajanja v Salzburgu, vključno z naletom avstrijskega igralca in poznejšim obračunavanjem Hebarja, ter poudarili, da so v disciplinski komisiji pri določanju kazni upoštevali le zadnji del dogodka, niso pa upoštevali dejanja, ki ga je sprožilo.

HDD Olimpija namerava ublažitev kazni doseči z novo obravnavo primera, potem ko bodo vložili pritožbo proti Puschniku, in namerava predložiti nove dokaze, tudi posnetke in fotografije igralca nekaj minut po dogodku, na katerih ni videti, da bi bil huje poškodovan.
Je še upanje za Hebarja?
V zeleno-belem taboru so izrazili upanje, da kljub odločitvi za Hebarja še ni konec sezone, pa čeprav so se klubi pred začetkom letošnje sezone strinjali, da pritožb na odločitve disciplinske komisije ni.

"Lahko si samo predstavljamo, kaj bi bilo, če Andrej ne bi umaknil glave. In ne moremo vedeti, kako bi se Andrej odzval, če bi sodnik dosodil prekršek. Andrej ni jagenjček, za sabo že ima kakšno zgodbo z nedisciplino, a je tudi igralec, ki v igro prinese veliko čustev. Moj pogled kot podpredsednika te lige je, da če nekomu vzameš pravico do dela oziroma kruha, je treba za to odločitev vzeti nekaj časa in najti pravo razmerje med tistim, kar je bilo dosojeno do zdaj v podobnih primerih, in v tem primeru," je dejal direktor kluba Matjaž Sekelj.

"Kaj naj rečem? Odločitve ne bi komentiral. Še enkrat naj povem, da mi je žal za to, kar se je zgodilo. Zgodilo se je v afektu in če ne bi bil priseben in umaknil glave, bi danes jaz ležal v bolnišnici. Žal mi je, vem, da sem oškodoval klub, odločitve 'strafensenata' oziroma te komisije pa ne bi komentiral,"
je bil redkobeseden Hebar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.