Šport
23 ogledov

Kazenski strel Kopija premalo za Kralje

san jose shark los angeles kings Reuters
Ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je po kazenskih strelih z 2:3 izgubila v gosteh proti moštvu San Jose Sharks.

Anže Kopitar tokrat ni vpisal točke – na nasprotni gol je sprožil šest strelov –, bil pa je uspešen med izvajalci kazenskih strelov. Odločilni gol za zmago morskih psov je dosegel Joe Thornton.

Za San Jose sta v rednem delu zadela Joe Pavelski in Thornton, pri Los Angelesu sta gola dosegla Jeff Carter in Drew Doughty. Sama tekma je bila tudi eden od derbijev večera; vnaprej je bilo jasno, da bo zmagovalec dvoboja v San Joseju prevzel vodstvo v pacifiški skupini, saj je bil doslej vodilni Anaheim tokrat prost. San Jose je tudi tokrat potrdil vlogo favorita in na domačem ledu dosegel 10. zaporedno zmago proti Kraljem.

Kralji povedli po 18 sekundah

Tekma se je začela po okusu navijačev iz Los Angelesa. Glasno navijanje domačih navijačev je namreč potihnilo že po prvem napadu gostov, ko je po vsega 18 sekundah igre zadel Carter. V nadaljevanju je bil Los Angeles nevarnejši, domači pa so v drugem delu izkoristili dve večji napaki gostujoče obrambe in povedli. Enega od hitrih napadov je v zadnjem delu za izenačenje izkoristil Doughty. V podaljšku so bili nevarnejši domači, kljub temu pa se izid ni spremenil.

Kopitar se je vnovič izkazal za mojstra kazenskih strelov, saj je v neposrednem dvoboju vratarja in napadalca zadel že četrtič v sezoni. A Fortuna je bila na strani gostiteljev, ki so po osmi seriji izvajanja kazenskih strelov osvojili obe točki. Za domače je zadel Thornton, Tylerju Toffoliju pa nato ni uspelo spraviti ploščka v mrežo nasprotnega vratarja Anttija Niemija.

Indijanci ostajajo vodilna ekipa lige

Vodilna ekipa lige ostaja Chicago, ki je za 18. zmago v sezoni slavil s 3:2 v Calgaryju. Pri tem so gostje zmogli neverjeten preobrat, saj so Kanadčani v zadnjem delu povedli, gostje pa so v zadnjih 10 minutah in pol dosegli tri gole in osvojili obe točki. Dvakrat je zadel Patrick Kane.

Na vzhodu ima Pittsburgh, vodilni v metropolitanski skupini, po zmagi proti Torontu po izvajanju kazenskih strelov s 6:5 le še točko zaostanka za vodilno ekipo atlantske skupine Bostonom, ki je nepričakovano visoko, z 1:6, izgubil v Detroitu, pri tem pa ne gre spregledati, da so gostitelji dve minuti in pol pred koncem vodili še s 6:0. Na tekmi v Pittsburghu je dolgo kazalo na zmago gostov iz Kanade, saj je Toronto vodil že s 4:1 in pred zadnjo menjavo strani s 5:3. Igralec tekme je bil Jevgenij Malkin, ki je v rednem delu dosegel dva gola; tudi za izenačenje na 5:5 in podaljšek. Pri izvajanju kazenskih strelov pa je prav Malkin potrdil zmago domačih.

Liga NHL, rezultati:

Calgary Flames : Chicago Blackhawks 2:3
San Jose Sharks : Los Angeles Kings 3:2*
Detroit Red Wings : Boston Bruins 6:1
Tampa Bay Lightning : Philadelphia Flyers 4:2
Florida Panthers : New York Rangers 2:5
Pittsburgh Penguins : Toronto Maple Leafs 6:5*
Colorado Avalanche : St. Louis Blues 1:4
Minnesota Wild : Phoenix Coyotes 1:3
Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 1:3
New Jersey Devils : Carolina Hurricanes 3:4
New York Islanders : Winnipeg Jets 2:3
Washington Capitals : Ottawa Senators 4:6
Columbus Blue Jackets : Nashville Predators 0:4

* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.