Šport
13 ogledov

Kaznovani štirje (galski) petelini

Lescott Nasri Francija Anglija Euro 2012 Reuters
Francoska nogometna zveza je zaradi sporov v ekipi na nedavnem evropskem prvenstvu kaznovala Hatema Ben Arfo, Yanna Mvilo, Samirja Nasrija in Jeremyja Meneza.

Francoska nogometna zveza (FFF) je kaznovala štiri nogometaše, člane reprezentance z nedavnega evropskega prvenstva v Ukrajini in na Poljskem. Hatem Ben Arfa, Yann Mvila, Samir Nasri in Jeremy Menez bodo morali na zagovor pred disciplinsko komisijo. Prav vsem igralcem pa so začasno zamrznili bonus za doseženi četrtfinale v višini sto tisoč evrov.

Za zdaj še ni znano, kdo bo v prihodnje vodil francosko izbrano vrsto. Noel Le Graet, predsednik FFF, je zanikal govorice, da je Didier Deschamps že zavrnil ponujeno mesto selektorja. Dejal je, da bodo o morebitnem nasledniku Laurenta Blanca odločili do konca tedna, ena od možnosti je tudi, da sedanji trener ostane – pogodbe z zvezo po prvenstvu sicer še ni podaljšal – in da deluje skupaj z Deschampsom.

Vzrok za kazni pa so spori v francoski ekipi. Ben Arfa je glasno kritiziral delo selektorja Blanca, Menez se je spravil na sodnika, Mvila je odklonil rokovanje s selektorjem ob menjavi, Nasri pa si je kazen prislužil zaradi žaljivega odnosa do novinarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.