Šport
2 ogledov

Kdaj in kje boste stiskali pesti?

Na svetovnem veslaškem prvenstvu na Bledu bomo videli tudi Iztoka Čopa. (Foto: c Žurnal24 main
Vas zanima, kje boste v letu 2011 stiskali pesti za slovenske športnike? Potem je naslednji članek kot nalašč za vas, saj vsebuje spisek nekaterih pomembnejših športnih tekmovanj v prihodnjem letu.

Veslaško svetovno prvenstvo na Bledu bo osrednji športni dogodek na slovenskih tleh v letu 2011, ljubitelje športa pa bodo gotovo pritegnile mnoge druge prireditve po svetu, kot je evropsko prvenstvo v moški košarki v Litvi ali pa svetovni prvenstvi v atletiki v južnokorejskem Daeguju in alpskem smučanju v nemškem Garmisch-Partenkirchnu.

Konkurenca v športnih panogah je iz leta v leto vse bolj ostra, letos pa bo še posebej izostrena, saj bodo športnice in športniki v predolimpijskem letu lovili norme za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. A slovenske športnice in športniki se ne bodo potegovali le za nastop na OI, nogometaši računajo, da se bodo prek kvalifikacij prebili na evropsko prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini leta 2012, rokometaši na evropsko prvenstvo v Srbiji leta 2012 ...

Veslaško svetovno prvenstvo na Bledu (od 28. avgusta do 4. septembra) bo največji športni dogodek v naši državi v letu 2011. V zimskih športih se bodo najboljše alpske smučarke na svetu ponovno zbrale v Mariboru (15. in 16. januarja), alpski smučarji v Kranjski Gori (5. in 6. marca), v le streljaj oddaljeni Planici bodo sklepne tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih (od 17. do 20. marca). Tacen bo vnovič gostil slalomske tekme za svetovni pokal v kajaku in kanuju na divjih vodah (od 24. do 26. junija), Bovec pa v spustu (18. in 19. junija).

V dvoranskih športih bodo največ zanimanja vzbudili atleti na EP v Parizu (od 4. do 6. marca), hokejisti na SP na Slovaškem (od 29. aprila do 15. maja), košarkarji na EP v Litvi (od 31. avgusta do 18. septembra), odbojkarji na EP v Avstriji in na Češkem (od 9. do 18. septembra), plavalce decembra čaka EP v 25-metrskih bazenih, ki bo tokrat v poljskem Szczeczinu (od 8. do 11. decembra).

Pestro bo tudi v drugih športnih panogah: SP v nordijskem smučanju v Oslu (od 23. februarja do 6. marca), SP v biatlonu v Hanti Mansijsku (od 3. do 13. marca), poletno SP v plavanju in vodnih športih v Šanghaju (od 16. do 31. julija), SP v atletiki v Daeguju (od 27. avgusta do 4. septembra), SP v slalomu na divjih vodah v Bratislavi (od 7. do 11. septembra). Seveda v predolimpijskem letu ne bo manjkalo niti drugih prvenstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.