Šport
18 ogledov

Kdo bo preprečil finale Nadal-Federer?

Novak Djoković bi rad preprečil finale med Nadalom in Federerjem. (Foto: Reuters Žurnal24 main
V New Yorku si vsi želijo sanjeskega finala med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom. "Rad bi bil baraba, ki bi preprečil ta finale," v smehu pove Mihail Južnij. Enak načrt ima Novak Djoković.
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič, peti nosilec challengerja ATP na Reki z nagradnim skladom 30.000 dolarjev, je v današnjem polfinalu po treh urah in 20 minutah s 4:6, 6:2 in 7:6 (6) izločil drugega nosilca Argentinca Carlosa Berlocqa. Kavčič je v tretjem nizu rešil tri zaključne žoge tekmeca.

Predzadnji dan OP ZDA so na sporedu polfinalna dvoboja v moški konkurenci in finalni v ženski. V noči na nedeljo bo v New Yorku večina držala pesti za Belgijko Kim Clijsters. Po polfinalni zmagi nad Američanko Venus Williams ji bo v njenem petem finalu na US Opnu nasproti stala krvnica prve nosilke Danke Caroline Wozniacki, Rusinja Vera Zvonarjova. Clijstersova v medsebojnih dvobojih proti Rusinji vodi s 5:2. V New Yorku se Belgijka odlično počuti. Tu po vrnitvi v teniško karavano sploh še ni izgubila, lani pa je prav na igriščih Flushing Meadowsa senzacionalno zmagala na prvem grand slamu po vrnitvi med najboljše tenisačice na svetu. Na turnir je prišla šele po posebnem povabilu organizatorjev! Takrat je zmago proslavila z možem Brianom Lynchem in hčerko Jado.

Zvonarjova preprečila ponovitev lanskega finala
Čeprav je v polfinale Zvonarjova vstopila kot tista, ki naj bi imela manj možnosti za zmago, pa je z lahkoto pokorila do polfinala odlično, sicer prvo nosilko Caroline Wozniacki, ki so jo mnogi že videli v finalu. A Zvonarjova se s tem ni strinjala, pred finalom pa napoveduje, da ji ne bo lahko. "Kim se dobro se premika po igrišču. Ima veliko izkušenj in brani naslov. Težko mi bo." Zvonarjova je šele četrta Rusinja, ki je uspela priti v finale US Opena.

Vem, da si navijaču želijo njiju v finalu, a jaz bom naredil vse, da ga preprečim.
Novak Djoković

Dan na stadionu Arthur Ashe bosta ob 18.00 začela Španec Rafael Nadal in Rus Mihail Južnij. Po koncu tega se bosta za finale udarila Švicar Roger Federer in Srb Novak Djoković. Le redki verjamejo v presenečenje oziroma v to, da se ne bo zgodil finale Nadal proti Federerju. "Rad bi bil baraba, ki bi preprečil ta finale," je v smehu dejal Južnij. Podobno računico ima tudi Djoković, katerega je Federer pred tremi leti v New Yorku že premagal in to v finalu. "Vem, da si navijaču želijo njiju v finalu, a jaz bom naredil vse, da ga preprečim." Švicar pred polfinalom ostaja previden, saj se zaveda moči Srba: "Ta hip je na betonu eden najboljših tenisačev. Igra zelo konstantno in čaka na svojo priložnost, da osvoji ta turnir."

OP ZDA, moški (polfinale):

18.00: Rafael Nadal (Špa/1) - Mihail Južnij (Rus/12)
Ne prej kot ob 20.45: Roger Federer (Švi/2) - Novak Djokovič (Srb/3)

OP ZDA, ženske (finale):

Nedelja zgodaj zjutraj: Kim Clijsters (Bel/2) - Vera Zvonarjova (Rus/7)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.