Šport
22 ogledov

Kdo bo zadnji nasprotnik Cro Copa?

Mirko Filipović se želi posloviti z zmago. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Mirko Filipović Cro Cop je le nekaj dni po hudem porazu proti Brendanu Schaubu dejal, da se želi od sveta borilnih veščin posloviti z zmago. Vprašanje pa je, s kom se bo Hrvat pomeril.
Overeem ima velike načrte
UFC borec Junior Dos Santos se je kot zadnji v vrsti obregnil ob Alistairja Overeema in njegove gromozanske mišice, ki naj bi jih pridobil s pomočjo prepovedanih poživil. V zadnjem času izjemno vroči Nizozemski K-1 in MMA borec mu je hitro odgovoril: "Verjemite mi, ko zaključim Strikeforcov Grand Prix turnir, grem na Caina Velasqueza, saj je on prvak UFC. Ko bom opravil z njim, grem na Dos Santosa zgolj zaradi njegovega lepega komentarja."

Kljub takšnim in drugačnim informacijam bo najboljši hrvaški MMA borec vseh časov Mirko Filipović Cro Cop zagotovo vsaj še enkrat stopil v ring. Po porazu proti Brendanu Schaubu je sprva celo razmišljal o odhodu v pokoj, a že po nekaj dneh "obrnil ploščo" in zagotovil, da se želi posloviti z zmago. Spletni portal MMABay.com tako poroča, da naj bi Cro Cop svojo bogato kariero zaključil z borbo proti Antôniu Rodrigu "Minotauru" Nogueiri ali pa Randyju Coutureju. Kot vedno pa so eno želje in drugo realnost. Filipović po dveh zaporednih porazih (Frank Mir, Schaub) pač ni v poziciji, ko bi si lahko izbiral nasprotnike. "Ni vprašanja, da bi se raje boril z Brendanom Schaubom kot s Cro Copom. Zmaga bi imela večjo težo, ker bi me vrnila v igro za naslov," je borbo s Hrvatom skozi vrstice zavrnil popularni Minotauro, ki bi se z zadnjim krvnikom Filipovića najraje pomerila na domačem UFC turnirju, ki bo na sporedu 27. avgusta v Riu de Janeiru. "Vsak bi si želel biti del tega spektakla, a težko si ga je zamisliti brez enega od bratov Nogueira." Tudi veteran Couture očitno ne razmišlja o dvoboju s Filipovićem. Konec aprila ga na UFC 129 čaka borba z Lyotom Machido, nato pa naj bi pri spoštljivih 47-letih "končno" odšel v zaslužen pokoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.