Šport
19 ogledov

Kdo bo zamenjal Rossija?

Pri Yamahi se zavedajo, da bodo težko, če ne celo nemogoče, našli ustrezno zamen Žurnal24 main
Po nesreči aktualnega svetovnega prvaka Italijana Valentina Rossija na VN Italije se pojavlja vprašanje, kdo bo zamenjal The doctorja? Pri Yamahi ga sploh ne bi menjali.
"Rossiju se ne mudi"
Svetovni prvak iz leta 1993 Američan Kevin Schwantz je prepričan, da se Rossiju pri povratku ne bo mudilo: "Menim, da si bo vzel čas. Ne mudi se mu.

Valentina Rossija po hudi nesreči na kvalifikacijah v Mugellu (zlomljena noga) čaka naporno in dolgotrajno okrevanje. Pri Yamahi predvidevajo, da bi se lahko vrnil za avgustovsko dirko na Češkem, a kaj lahko se okrevanje zavleče in Rossi bi se lahko vrnil šele ob koncu sezone. Seveda se zdaj postavlja vprašanje, kdo bo pri Yamahi zamenjal Rossija? Japonci bi najraje videli, da nihče, ter da bi do takrat barve Yamahe branil le Španec Jorge Lorenzo. Na njihovo žalost to ni mogoče, saj imajo svojo besedo tudi sponzorji. "Če bi mi odločali, Valentina ne bi menjali, vendar ga moramo zaradi sponzorskih pogodb,“ je dejal Yamahin šef Davide Brivio in nato za slovito Gazzetta dello Sport še povedal: "Imamo dva testna dirkača, ki pa nista najhitrejša. Mi pa ne želimo, da je med našima dirkačema velika razlika. Na žalost je težko najti primernega dirkača za dirkanje v razredu MotoGP.“ Po pisanju slovitega rumenega časnika naj bi bila med favoriti za zamenjavo Rossija sicer Američan Colin Edwards, ki vozi za satelitsko moštvo Yamahe Tech 3, in Britanec Cal Crutchlow, ki nastopa v prvenstvu Superbike.

Naslov prvaka je že izgubljen, tako da je povsem vseeno, ali se vrne po treh ali sedmih dirkah, prav tako ni pomembno, ali bo na koncu tretji ali sedmi v skupnem seštevku. Edino, kar šteje, je zdravje Valentina, ker se njegova kariera zaradi te nesreče zagotovo ne bo končala.
Davide Brivio

Tehnični direktor japonskega giganta Jeremy Burgess Rossijevo vrnitev pričakuje že v sredini avgusta, ko je na sporedu dirka v Brnu na Češkem. "Če bo vse dobro, se lahko vrne že v Brnu. Morda celo že v Laguni Seci,“ je Burgess izjemno optimističen, medtem ko MotoGP zdravnik Claudio Costa verjame, da le najnovejša tehnologija Rossiju lahko pomaga, da se vrne predčasno.

"Naslov prvaka je že izgubljen, tako da je povsem vseeno, ali se vrne po treh ali sedmih dirkah, prav tako ni pomembno, ali bo na koncu tretji ali sedmi v skupnem seštevku. Edino, kar šteje, je zdravje Valentina, ker se njegova kariera zaradi te nesreče zagotovo ne bo končala,“ pa so besede Brivia, ki pričajo, da pri Yamahi nikakor ne želijo tvegati s predčasnim povratkom njihovega prvega zvezdnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.