Šport
25 ogledov

Kdo ima največjega? Ego namreč!

Primera predzadnje kolo Real Athletic Cristiano Ronaldo
1/10
Žurnal24 main
Medtem ko se bo večina udeležencev prihajajočega SP trudila prinesti čim večjo slavo svoji domovini, bodo nekateri izmed njih še dodatno uživali v povečani pozornosti, ki jih bo obdajala.

Ne glede na to, ali spodaj naštete nogometaše sovražite ali uživate v njihovih predstavah, v naslednjih tednih boste o njih slišali še veliko. Predstavljamo vam deseterico igralcev, ki najbolj uživa ob misli nase. Da, spoštovani bralci, predstavljamo vam deset največjih egov prihajajočega svetovnega prvenstva:

10. John Terry
Pozabite Terryjevo znano afero z nekdanjo ženo nekdanjega soigralca. Na ta seznam ga je uvrstilo vedenje do kluba, ki ga je vzgojil, do londonskega Chelseaja. John Terry je namreč svojim delodajalcem pred dvema letoma zagrozil, da bo ekipo preprosto zapustil, če njegove plače ne izenačijo s plačo tedanjega napadalca Londončanov, Andrija Ševčenka, čeprav so napadalci v nogometu ponavadi dosti bolje plačani od branilcev. Poleg vsega pa je Terry po pričevanju nekaterih prijateljev vedno rad v središču pozornosti.

9. William Gallas
Gallas je odhod s Stamford Bridgea izsilil z grožnjo, da bo začel zabijati avtogole, dokler ne dobi izpisnice. Kot izobčenca ga opisujejo tudi njegovi sedanji soigralci pri Arsenalu, kjer naj bi bil sprt z vsaj peterico izmed njih.

8. Nicolas Anelka
Francoski napadalec se je sicer, kot kaže, v zadnjem času nekoliko umiril, toda v svoji karieri je zamenjal večje število klubov, vsaj v dveh pa se je sodelovanje končalo z zamero na obeh straneh. Naj kot primer omenimo samo njegov vzdevek "Le Sulk" ("Le kisel obraz"), ki si ga je s svojim vedenjem prislužil v Arsenalu, kjer se je navijačem zameril s svojimi zahtevami po višji plači kljub neverjetno slabim predstavam.

7. Samuel Eto'o
Eto'o je pred nekaj tedni celo zagrozil, da na prihajajočem mundialu sploh ne bo nastopil. Zakaj? Ker mu je nekdanji kamerunski zvezdnik Roger Milla očital, da je za klube, pri katerih je doslej igral, dosegel že ogromno, medtem ko za svojo državo ni naredil še ničesar. Omenimo samo še dogodek iz leta 2007, ko je branil barve katalonskega ponosa, Barcelone. Eto'o je v 70. minuti tekme odklonil vstop v igro, svojemu tedanjemu trenerju Franku Rijkaardu pa je zabrusil, da ni imel dovolj časa za ogrevanje.

6. Juan Sebastian Veron
Veron je v svoji bogati karieri ustvaril nemalo napetosti v številnih klubih, kjer je deloval. Do prvega tovrstnega zapleta je prišlo že ob njegovem prihodu v Evropo. Leta 1996 se je pridružil Sampdoriji, ki jo je tedaj vodil srbski strateg Vujadin Boškov. Slednji je Veronu naročil, naj si nabavi rdečega ferrarija, saj naj bi ga imeli skoraj vsi soigralci, Argentinec pa je iz kljubovalnosti kupil kar tri – belega, rumenega in črnega.

5. Robinho
Robinho je nesporno eden najbolj nadarjenih igralcev na mundialu, toda njegovo vedenje temu žal ni doraslo. 26-letni Brazilec prestope zahteva, kot otrok zahteva novo igračo. Pred dvema letoma je k Manchester Cityju prestopil kot najdražji igralec na Otoku, toda sinje modri so ga morali posoditi Santosu, klubu, kjer je Robinho začel svojo kariero.

4. Cuauhtemoc Blanco
37-letni Mehičan bo letos na mundialu nastopil tretjič, čeprav v Nemčijo leta 2006 zaradi spora s selektorjem Ricardom Lavolpejem ni odpotoval. Na precej visoko mnenje o sebi kaže tudi Blancov način proslavljanja zadetkov – pozira z razširjenima rokama kot azteški vladar.

3. Didier Drogba
Preživeti 90 minut na igrišču z Didijem je kot bi v živo gledali kakšno mehiško nadaljevanko. Obilica igranja, metanja po tleh ter preklinjanja v kamero. Na zadnji tekmi angleškega prvenstva, kjer je Chelsea za potrditev naslova potreboval tri točke, pa se je Drogba sporekel s Frankom Lampardom, ker mu ta ni hotel prepustiti izvajanja enajstmetrovke, Drogba se je namreč z Waynom Rooneyjem boril za najboljšega strelca lige.

2. Diego Maradona
Sedanji selektor argentinske izbrane vrste in eden najboljših nogometašev vseh časov velja za enega najbolj kontroverznih osebnosti v nogometu. Visoko na naš seznam ga uvrščata predvsem njegovo samovšečno vedenje in nespoštovanje nasptornikov ter predstavnikov raznih medijev.

1. Cristiano Ronaldo
Svet se vrti okoli Cristiana Ronalda. Cristiano Ronaldo je zelo dober, on ve, da je zelo dober, in vsi ostali vedo, da on ve, da je zelo dober. Tudi njegove izjave v slogu "sovražijo me, ker sem predober" in "ni mi všeč, kako sem videti, čez nekaj dni bom že lepši" pričajo o veliki meri narcisizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.