Šport
15 ogledov

Kdo je kupil Eastgatovo zapestnico

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Pred časom je bila ena od najbolj vročih vesti, novica o tem, da Peter Eastgate prodaja svojo šampionsko zapestnico, ki si jo je prislužil z zmago na Glavnem turnirju WSOP 2008.

V lov za njo so se takrat spustili celo nekateri profesionalci, šele sedaj pa je končno znano, v čigavih rokah je v resnici pristala.

V letu 2010 je Danec Peter Eastgate kar dvakrat šokiral poker skupnost, saj je najprej namreč napovedal svojo upokojitev, nato pa se je odločil še za prodajo svoje WSOP zapestnice. Slednjo je dal na dražbo kar na spletnem portalu eBay.com, kjer se je zanjo kmalu razvilo pravo mesarsko klanje, v katerem pa so izviseli celo tako asi, kot je naš Tony G. Zapestnica je na koncu dosegla ceno kar 147.500 $, kar je Eastgate podaril Unicefu, a junak, ki mu jo je uspelo dobiti, je bil vsaj takrat še neznan.

Sedaj temu ni več tako, saj smo pred dnevi prišli do informacije, da se je prek spletne dražbe do zapestnice dokopal 54-letni škotski poslovnež in milijonar William Haughey. Slednji je v poslovnem svetu poznan kot lastnik podjetja City Refrigeration Holdings, ki skrbi, da hladilniki širom Velike Britanije delajo brezhibno, a Haughey ni nobena neznanka niti v svetu pokra.

Škot je namreč kljub vsem svojim obveznostim (nekaj časa je bil tudi direktor nogometnega kluba Celtic) zagret pokeraš, kar je v preteklosti že dokazal z več nastopi na turnirjih prvenstva WSOP, kjer se je na štirih tudi že uvrstil med prejemnike nagrad. A njegov največji uspeh v pokru je zagotovo zmaga, ki jo je leta 2008 zabeležil na enem od manjših turnirjev (tako imenovani side event) v sklopu prvenstva EPT Monte Carlo. Ta mu je poleg spoštovanja poker skupnosti prinesla tudi nagrado v višini 91.800 €, ki pa je glede na njegovo veliko srce, skorajda zagotovo romala v dobrodelne namene.

Prav dobrodelnost naj bi bil poleg ljubezni do pokra eden glavnih razlogov, da se je Haughey sploh odločil za sodelovanje v spletni dražbi. Škot je namreč v preteklosti že večkrat sodeloval z organizacijo, kateri je izkupiček dražbe namenil Danec in je v tej dražbi videl priložnost, da nadaljuje svoje sodelovanje z njimi in hkrati na lahek način pride še do kosa poker zgodovine. Da je dobrodelnost vendarle v prvem planu, pa je Škot dokazal že večkrat, saj je samo v zadnjih petih letih Haughey med številne različne dobrodelne organizacije razdelil več kot pet milijonov funtov, kar pa se ob njegovem več kot 150-milijonskem premoženju verjetno niti ne pozna prav veliko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.