Šport
24 ogledov

Kdo je septembra priigral največ

Žurnal24 main
Čas je za pokeraško bilanco meseca septembra: Andreas "skjervoy" Torbergsen je bil najboljši, Cole South pa najslabši. Torbergsen tokrat ni imel konkurence, proti njemu so izgubljali tudi najslabši igralci.

Kljub pestremu dogajanju in velikim turnirjem, ki so se prejšnji mesec odvijali po vseh koncih sveta, nas najboljši spletni pokeraši tudi septembra niso pustili lačnih, temveč so nam postregli s kar nekaj zanimivimi zgodbami. Ena od njih so zagotovo slabe predstave največjih zvezdnikov, ki so septembra vsi po vrsti izgubljali denar, medtem ko se je v prvem jesenskem mesecu najbolje odrezal sicer manj znani Norvežan Andreas "skjervoy" Torbergsen.

Slednji ta mesec res ni poznal ovir, saj je vsak igralec, ki se mu je upal postaviti po robu, mizo kmalu zapustil z repom med nogami in primanjkljajem na računu. Kos mu niso bili namreč niti asi, kot so Tom Dwan, Patrik Antonius in Daniel »jungleman12« Cates, ena njegovih najrednejših strank pa je tudi Danec Gus Hansen.

A če je za Norvežanom skorajda sanjski september, bodo tega prav gotovo po hitrem postopku poskušali pozabiti Cole South, Brian Townsend, Tom Dwan, Di »URindanger« Dang in Phil Ivey, ki so ta mesec vsak izgubili po več kot pol milijona zelencev. South in Townsend sta bila v septembru cel razred zase, saj sta oba izgubila po več kot 1 milijon, pri čemer je Southova septembrska izguba znašala le nekaj manj kot 1,5 milijona dolarjev.

Zahvaljujoč nekaj svojim dobrim predstavam in pa nekaj slabšim predstavam Phila Iveya in Toma »durrrr« Dwana je vodstvo na zaslužkarski lestvici letošnjega leta prevzel Daniel »jungleman12« Cates. Slednji je svoj naskok na vrh lestvice planiral že zadnjih nekaj tednov, sedaj pa sta mu glavna konkurenta napravila uslugo in mu prepustila prestol na katerem bo Cates s svojimi 3,66 milijoni dolarjev verjetno lahko počival vsaj še nekaj dni.

Ko beseda nanese na igralce, ki so se letos odrezali najslabše, pa še enkrat več ne moremo mimo Američana Briana Townsenda, ki zahvaljujoč še enemu poraznemu mesecu, ostaja prikovan na vrh lestvice »zgub«. Po nekaj dobrih predstavah, si je Danec Gus Hansen, pred njim že uspel nabrati nekaj prednosti, a tudi njega do preboja iz rdečih številk, loči še kar nekaj zelo uspešnih večerov na najdražjih mizah Full Tilt Pokra.

Največji zmagovalci in poraženci meseca septembra:

Zmagovalci:
- Andreas "skjervoy" Torbergsen (+ 1.528.586$)
- DrugsOrMe (+ 574.508$)
- deprimiert (+ 532.284$)

Poraženci:
- Cole South (- 1.487.788$)
- Brian Townsend (- 1.058.174$)
- Tom "durrrr" Dwan (- 793.799$)

Najuspešnejši igralci leta 2010:

- Daniel »jungleman12« Cates (+ 3.669.648$)
- Phil Ivey (+ 3.234.549$)
- Tom "durrrr" Dwan (+ 2.959.729$)

Najmanj uspešni igralci leta 2010:

- Brian Townsend (- 2.534.059$)
- Gus Hansen (- 1.949.581$)
- Matatuk (- 1.539.661$)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.