Šport
60 ogledov

Kdo je Vujačiću ukradel vzdevek?

LeBron James Žurnal24 main
Air Jordan, Magic Johnson, Wayne The Great One Gretzky, Babe Ruth so samo nekateri od najboljših ameriških športnikov, ki imajo živopisne vzdevke, s katerimi so se zapisali v športno zgodovino in po katerih se jih bomo spominjali.

Pripravili smo pregled 10 najbolj zanimivih nadimkov aktivnih ameriških športnikov, eden od njih ima enak vzdevek, kot slovenski košarkar Saša Vujačić (The Machine). Preberite, kdo.

10. Matt Ryan – Matty Ice (Ledeni Matty), igralec ameriškega nogometa
Klub: Atlanta Falcons, pozicija: quarterback

Vzdevek si je prislužil po reklamiranju znamke piva Natty Ice, a tudi zaradi hladne glave in čvrstih, ledenih živcev. Ryan je eden od tistih quarterbackov, ki so najboljši v zaključkih tekem, ko je rezultat izenačen. Podatek je še toliko boljši, saj je za njim šele tretja sezona med profesionalci.

9. LeBron James – King James (Kralj James), košarkar
Klub: Miami Heat, pozicija: krilo

Kot njegov angleški predhodnik Kralj James je tudi LeBron suveren gospodar svojega področja. Že dolgo nihče od tekmecev ni tako fizično in motorično dominanten kot prav dvakratni MVP lige NBA in sedemkratni udeleženec tekem all-star, a še vedno nima šampionskega prstana.

8. Sidney Crosby – The Next One (Naslednji), hokejist
Klub: Pittsburgh Penguins, pozicija: center

Vzdevek je nasledil po slavnem Ericu Lindrosu. Označujejo ga za naslednika Wayna Gretzkija, poznanega tudi pod vzdevkom The Great One. No, zdaj je že jasno, da Crosby nikoli ne bo dosegel statistike svojega predhodnika, si je pa s svojimi igrami v dresu Pittsburgha in reprezentance Kanade prislužil naziv najboljšega hokejista na svetu.

Sidney Crosby je Kanadi prinesel zlato na olimpijskih igrah. Na svetovnem prvens | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
7. Maurice Jones-Drew – Mojo, igralec ameriškega nogometa
Klub: Jacksonville Jaguars, pozicija: running back

S simpatično igro črk iz imena in priimka je dobil vzdevek Mojo, ki v prevodu besede pomeni srečni talisman. Prav to Mojo, ki je z le 171 centimetri zablestel v športu, v katerem vladajo veliki fantje, predstavlja tudi svojemu klubu Jaguars. Bil je izbran tudi za najboljšega running back v profesionalni ligi NFL.

6. Calvin Johnson, Megatron (hudobni lik iz filma Transformerji), igralec ameriškega nogometa
Klub: Detroit Lions, pozicija: wide receiver

Vzdevek mu je pripel nekdanji soigralec Roy Williams, dobil pa ga je zaradi telesnih sposobnosti. Megatron s svojo močjo uničuje obrambe nasprotnikov. Skupaj z zdravim Mattom Staffordom naj bi bila kombinacija, ki bo Detroit v prihodnosti pripeljala do naslvoa prvaka lige.

5. Roy Halladay – Doc (Doktor), igralec bejzbola
Klub: Philadelphia Phillies, pozicija: pitcher

Zaradi podobnosti priimka z legendo Divjega zahoda Docom Hollidayem zdaj eden od najboljših pitcherjev lige nosi enak vzdevek. Ta mu zelo pristoji, saj svoj posel opravlja doktorsko, obvlada namreč vse vrste metanja žogice, lani pa je bil izglasovan za najboljšega metalca lige.

Paul Pierce | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
4. Paul Pierce – The Truth (Resnica), košarkar
Klub: Boston Celtics, pozicija: krilo

Po eni od tekem Lakers in Bostona, za katerega igra Pierce, je Shaquille O'Neal za bostonski časopis dejal, da je Pierce prava "resnica" od igralca. Vzdevek je obdržal, saj je Pierce v zadnjih sezonah pokazal, da je košarkar, na katerega se lahko vedno računa, tudi ko je treba osvojiti naslov prvaka lige NBA.

3. Albert Pujols – The Machine (Stroj), igralec bejzbola
Klub: St. Louis Cardinals, pozicija: igralec prve baze

Po izboru novinarjev je Albert Pujols najboljši igralec desetletja, v svoji statistiki pa ima poleg treh nazivov najkoristnejšega igralca tudi naslov najmlajšega v zgodovini lige s 400 home runi. Na ta način si se je prislužil vzdevek Stroj, saj je težko verjeti, da je človek sposoben biti celo desetletje na tako vrhunski ravni.

2. James Harrison – Silverback, Deebo (Srebrna gorila, Deebo – zlobni lik iz filma Friday), igralec ameriškega nogometa
Klub: Pittsburgh Steelers, pozicija: linebacker

Harrison je močan, hiter in agresiven kot velika gorila, hkrati pa je premeten in zvit kot Deebo, saj je nasprotnikom sposoben ukrasti žogo tako, da tudi sami tega ne vedo. Zaradi tega ljubi brezkompromisno in grdo igro ter je vodja ene najboljših obramb lige.

1. Tim Lincecum – The Freak (Čudak, Spaka), igralec bejzbola
Klub: San Franciso Giants, pozicija: pitcher

Besedno zvezo the freak of nature (skrajšano: freak) v ameriški kulturi uporabljajo v povezavi z vsem negativnim. O Lincecumu pravijo, da bi s svojim videzom sodil v družino Adams, način, na katerega meče žogo, pa je preprosto neverjeten. V zgolj štirih profesionalnih sezonah je dvakrat osvojil naziv najboljšega pitcherja, svoj San Francisco pa dvakrat popeljal na sam vrh lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.