Šport
62 ogledov

"Kdor je razumel drugače, je kreten"

Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale EPA
Rokometni strokovnjak Veselin Vujović je za hrvaške medije pojasnil pomen izjave, s katero se je dodobra zameril našim južnim sosedom.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović se je po velikem uspehu na SP 2017 v Franciji, kjer so naši fantje osvojili bronasto odličje, odpravil na zasluženi počitek v Šabac, kjer se je moral zagovarjati pred hrvaškimi mediji.

Priznani rokometni strokovnjak je namreč pred dnevi dvignil veliko prahu z izjavo, da so Hrvati v športu vzvišeni, za vse sosede pa prepričani, da se z njimi ne morejo primerjati. To naj bi še posebej veljalo za Slovenijo, ki ji pred začetkom tekme za tretje mesto niso pripisovali realnih možnosti za zmago.

Njegove izjave so pri naših južnih sosedih naletele na sovražen odziv, Hrvati pa so očitke nehote potrdili tako, da so začeli z naštevanjem njihovih športnih uspehov.

''Zakaj je Vujović napadel Hrvate?'' so se spraševali in mu očitali, da si je tako želel le povišati svojo ceno. Hrvati prav tako ne morejo razumeti, zakaj se je za takšno izjavo odločil po tem, ko je postal kandidat za selektorja njihove reprezentance. Vujović je odgovor podal v ekskluzivnem pogovoru za 24sata.hr.

''Ne lažem in ne ovinkarim. Povem to, kar mislim in tokrat ni bilo nič drugače. Da, rekel sem, da so Hrvati arogantni, vendar se mi je zdelo jasno, da govorim v pozitivnem smislu. Takšen športen in rokometni narod ima za to vso pravico. Kdorkoli je moje besede razumel drugače, je kreten. Takšnih ni malo, spremenili so kontekst mojih besed, a inteligentni ljudje so razumeli, kaj sem želel povedati,'' je zatrdil Vujović.

Hrvati si želijo, da bi prevzel mesto selektorja, a za zdaj to ne pride poštev. ''V tem trenutku nočem in ne morem. Vprašali so me, če bi bil hrvaški selektor, in odvrnil sem: 'Seveda bi!' Kdo ne bi želel voditi takšne ekipe, takšnega rokometnega naroda? To je tako, kot bi me vprašali, če bi bil trener Barcelone. Seveda bi, a ni izvedljivo. Kakor ni realno, da postanem selektor Hrvaške. Morda nekoč, a trenutno sem selektor Slovenije in ni čas za takšne pogovore,'' je sporočil črnogorski rokometni strokovnjak.

 
Komentarjev 2
  • Žurnalček 19:35 02.februar 2017.

    E moj Vujo , ko da neznaš , da jih je pun Balkan !

  • wolf.ata 18:44 02.februar 2017.

    g.Veselin Vujović ti bodi janez,boš tu v Sloveniji boš smučal(nekoč,ko se naučiš),dol v hrvatiji boš pa plaval,to je to,srečno Kekec-ju hu hu,zdaj pa pojdem........