Šport
21 ogledov

Kek hoče, da dajo "gas", ko že vse boli

Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi sicer premagala Südtirol, vendar Matjaž Kek predvsem s 1. polčasom nikakor ni bil zadovoljen. "Najlažje je reči 'utrujen sem'," pravi Kek.

"Bilo je kot dan in noč. V prvem polčasu sprehajanje, premalo angažiranosti, nepravi pristop, v drugem pa je bila Slovenija takšna, kot si jo predstavljam," je po tekmi pojasnil selektor Matjaž Kek. Ta je kljub temu, da je bila tekma takoj po težkih treningih in ki naj bi predvsem razbila monotonost neprestane vadbe, dobil nekatere uporabne podatke.

"Nekateri podatki so popolnoma jasni in bodo zelo uporabni v prihodnjih dneh. Nekateri igralci niso zadovoljili. O imenih ne bom govoril. Nikogar ne bom hvalil ali grajal. Ampak saj ste videli razliko med prvim in drugim polčasom in to marsikaj pove," je dejal slovenski selektor.

Kek je v prvem polčasu glasilke uporabljal predvsem za kritike igre Mirnesa Šišića, ob njem pa so v slačilnici ob polčasu ostali tudi Mišo Brečko, Dalibor Stevanović, Zlatko Dedić in Tim Matavž, medtem ko sta si drugi in tretji vratar Jasmin Handanović in Aleksander Šeliga prislužila vsak po en polčas. Tako gre bržčas zadnji "osip" za končni seznam iskati tudi ali predvsem v nekaterih izmed zgoraj omenjenih igralcev. Kek mora Fifi dokončni seznam posredovati do srede.
"Sobotna tekma je bila predvsem za razbijanje monotonosti treningov. Je pa res, da se na takšnih tekmah pokaže karakter, kdo se lahko popolnoma pripravi kljub temu, da je težko. Na SP nas namreč nihče ne bo božal. Tu se je v prvem polčasu zdelo, da so nekateri zlahka jemali tretjeligaša. Ampak takoj se je videlo, da v takšnem primeru ne moremo do gola. V drugem polčasu, ko je Koren vzel stvari v svoje roke, pa se je začelo dogajati. Moram pa reči, da je prvi polčas samo potrdil nekaj tistega, kar se je videlo že na treningih," je še dejal Kek in dodal, da se bodo v naslednjih dneh nekateri morali hudo zamisliti: "S 'šetanjem' nimamo možnosti, nimamo jih niti, če igramo z 80 odstotki."


Kek, ki vedno znova poudarja, da je za izbrano vrsto zelo pomemben tudi karakter igralca, na sobotni tekmi ni računal na prvega vratarja Samirja Handanovića, Marka Šulerja, Bojana Jokića in Milivoja Novakovića, ki so si očitno že pridobili selektorjevo zaupanje.

"Kot selektor vedno zbiraš informacije, objektivno ocenjuješ in izbereš tistega, ki paše v koncept v tehnično-taktičnem smislu. Toda pri tem je pomemben tudi karakter. Najlažje je reči 'utrujen sem', 'vse me boli'. Jaz pravim 'daj gas'. Lahko je govoriti naokoli, da je cilj osmina finala. Koliko pa je vsak pripravljen za to žrtvovati, pa se je videlo na tekmi. Po tem lahko potegneš črto in vidiš pluse in minuse. Tekmo smo posneli in če komu ni kaj jasno, mu bomo dali posnetke in naj si jo ogleda. Drugi polčas je pa tisti, ki je pokazal takšen karakter, ki ga hočem. Pokazati največ, ko je res muka in ko res že vse boli," meni slovenski strateg.

Slovenska vrsta bo v sredo iz Brunica odšla na Ptuj, kjer se bo pripravljala na petkovo tekmo v Mariboru proti Novi Zelandiji. V nedeljo bodo nogometaši odšli na SP v JAR, kjer jih 13. junija čaka prva tekma z Alžirijo. Tekmeca v skupini C sta še ZDA in Anglija. "Podatkov o vseh tekmecih imamo dovolj, ampak za zdaj je najpomembnejša naša ekipa. Ne bom pa razkrival, kakšne podatke imamo o tekmecih in česa nimamo," je zaključil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.