Šport
16 ogledov

Kek: Igralci so jokali v slačilnici

Matjaž Kek Rijeka Feyenoord Evropska liga Reševalni pas/Twitter
Trener Rijeke je po srečanju proti zagrebški Lokomotivi besnel nad sodniki.

Rijeka je v 24. kolu hrvaškega prvenstva gostovala pri zagrebški Lokomotivi in minimalno klonila po pravi sodniški farsi (1:0). Domači so odločilni gol zabili iz enajstmetrovke v 89. minuti, zadel je Jerko Leko.

Moštvo Matjaža Keka je dominiralo skozi celotno srečanje in že v deseti minuti prek Marina Tomasova zadelo, a so sodniki gol neupravičeno razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja.

Sledilo je še nekaj zelo dvomljivih odločitev v korist domačih, vse pa se je nadgradilo v 89. minuti, ko je po očitnem prepovedanem položaju Šimeta Gržana Lokomotiva dobila sumljivo enajstmetrovko po domnevnem prekršku.

Kek je bil ob koncu tekme izključen, pomiril pa se ni niti po dvoboju, ko se je prepiral z direktorjem Lokomotive Božidarjem Šikićem. Po poročanju hrvaških medijev se nekdanji slovenski selektor ni želel rokovati s predstavniki Lokomotive.

Tudi na novinarski konferenci po srečanju je bil Kek oster. "Čestitam mojim igralcem za voljo, željo in trud, v teh okoliščinah so dali svoj maksimum. Lokomotivi želim vse najboljše v nadaljevanju prvenstva," je po tekmi na slabem igrišču blago začel Kek, nato pa nadaljeval bolj odločno: "Želim samo, da nekdo iz kluba zaščiti moje igralce, ki sedaj jokajo v slačilnici."

Rijeki je bil že tretjo tekmo zapored razveljavljen regularen zadetek. "Nimam komentarja. Na stadionu je bilo dovolj kamer, vse se je videlo. Če sem bil upravičeno izključen, se opravičujem vsem, toda to je bila normalna reakcija po takšnih situacijah. Že po včerajšnjih rezultatih sem vedel, kaj se bo zgodilo. Na kaj ciljam? Brez komentarja, hvala," je zaključil Štajerec.

Rijeka je kljub porazu trdno na drugem mestu, za vodilnim Dinamom zaostaja za 14 točk, pred Lokomotivo, "podružnico" Dinama, ki je tretja, ima deset točk naskoka. Četrti je Hajduk, ki ima dve točki manj od Lokomotive. Tretje mesto je še zadnje, ki iz HNL vodi v Evropo, Hajduk pa je v nedeljo zmagal v Osijeku (0:1) in to je bilo najbrž tisto, na kar je ciljal Kek. Lokomotiva je pač potrebovala točke.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.