Šport
21 ogledov

Kek na roki nosi oranžno zapestnico

Matjaž Kek bo v finalu pesti sitskal za Nizozemsko. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Pred velikim finalom svetovnega prvenstva v nogometu med Španijo in Nizozemsko smo se pogovarjali s slovenskim selektorjem Matjažem Kekom, ki bo navijal za tulipane.

Slovenski nogometni selektor Matjaž Kek, ki je na SP v Južnoafriški republiki s Slovenijo vpisal zgodovinsko prvo zmago na SP proti Alžiriji meni, da so možnosti Nizozemske in Španije za naslov svetovega prvaka izenačene.

Še posebej me veseli, da bosta akterja zaključnega dejanje svetovnega prvenstva evropski ekipi, ki gojita atraktiven nogomet. Po mojem mnenju so možnosti 50:50.
Matjaž Kek
“Obe ekipi sta zasluženo v finalu. Še posebej me veseli, da bosta akterja zaključnega dejanje svetovnega prvenstva evropski ekipi, ki gojita atraktiven nogomet. Po mojem mnenju so možnosti 50:50. Mislim, da bo začetek bolj zaprt z obeh strani, finale pa zna odločiti preblisk oziroma genialno potezo kakšnega posameznika, ki jih ne manjka na eni in drugi strani. Vsi imamo željo, da gledamo atraktivno in silovito predstavo, kakršna je bila v tekmi za tretje mesto med Nemčijo in Urugvajem,“ meni Kek.

Selektor je na kratko analiziral kaj zna biti odločilno v finalu: "Nizozemci letijo na krilih celotne nacije, kar je velik psihološki plus. Španci so začeli s porazom, nadaljevali pa iz tekmo v tekmo boljše. Vrhunec bi po videnem morali prikazati v finalu. Vsem igralcem bo finale krona kariere, določeno napetost in pomembnost zgodovinskega trenutka bo tudi igrala svojo vlogo.“



Kek je vesel, da bomo v finalu gledali spopad dveh konceptov, ki gojita tehnični nogomet in ki želita dati gol. "Zmagal je kolektivni nogomet. Ni več Pelejev, Maradon, ki so sposobni sami zmagati. Ne preseneča me, da Rooney, Messi, Kaka in drugi niso prišli do izraza,“ pravi Kek, ki na vprašanje za koga bo stiskal pesti v finalu odgovarja: "Na roki imam oranžni trakec.“

Na roki imam oranžni trakec.
Matjaž Kek

Če je verjeti jasnovidni hobotnici Paulu, ki je rezultat vseh sedem tekem napovedal pravilno, bo Kekov favorit Nizozemska v finalu izgubila, vendar pa se selektor na mnenje mehkužca ne ozira: "Ne vem, kaj naj rečem. S prijatelji smo imeli pogovor okoli hobotnice. Zanimiva zadeva, kaj je v ozadju, pa je drugo vprašanje. Je pa pripomogla k dodatni zanimivosti, v katero so ljudje zagrizli. Pomembno je, da prinaša pozitivno energijo in me take napovedi ne motijo.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.