Šport
15 ogledov

Kek se ne ubada z angleškimi težavami

Žurnal24 main
Slovenski selektor Matjaž Kek se ne ubada s težavami in prepiri v angleškem taboru. "Jaz se ukvarjam s težavami, ki jih imam s svojo ekipo," pravi štajerski strokovnjak.

Če je v slovenski reprezentanci z majhnimi izjemami, kot je poškodba Marka Šulerja, vse v najlepšem redu pred sredino tekmo svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki proti Angliji, pa ima selektor slednje Fabio Capello kar nekaj težav.

Po tekmi Anglije z Alžirijo, ki je zaradi pomanjkanja zavzetosti igralcev, borbenosti, poguma in še česa požela veliko negodovanja javnosti na Otoku, je Capello z drugimi besedami rekel to, da sta bili zanj zadnji dve leti praktično izguba časa. Frank Lampard je v ponedeljek sicer zanikal upor proti selektorju, a dejstvo je, da kriza v ekipi, ki naj bi se celo resno borila za prvaka, obstaja.

Ali to na kakršen koli način vzpodbuja slovensko izbrano vrsto, ni znano, saj selektor Matjaž Kek znova in znova poudarja, da ga težave drugih ne zanimajo. A gotovo je prijetno slišati, da v tekmečevem taboru pred odločilno tekmo za napredovanje v osmino finala vre.

"Kar zadeva vsa vprašanja glede angleške reprezentance, morate razumeti, da ob vsem spoštovanju do našega tekmeca, do veličine njihove ekipe, fantastičnih igralcev in enega najboljših trenerjev na svetu, mene zanima le naša reprezentanca. Jaz se ukvarjam s težavami, ki jih imam s svojo ekipo. Pričakovanja usmerjam vanjo. Želim si pa isto kot pred vsako tekmo, zmagati," pravi Kek.

Mariborski strokovnjak za razliko od Capella lahko reče veliko pohvalnih besed o svojih varovancih in tudi o vzdušju ter enotnosti, ki vlada v ekipi. "Lahko samo povem, da sem super zadovoljen s tem, kako se je naša reprezentanca razvijala v zadnjih dveh letih. Kljub vsem težavam, ki smo jih imeli, sem užival v vsakem elementu druženja s svojimi igralci," poudarja slovenski selektor.

Slovenska in angleška vrsta sta se sicer že pomerili, in sicer septembra lani na Wembleyju. Na tem prijateljskem obračunu je slavila Anglija z 2:1, a že takrat so se ji slovenski nogometaši dobro upirali. Kako pa bo v sredo ob 16. uri v Port Elizabethu? "Zavedam se, da bo to popolnoma drugačna tekma. Eno so prijateljska srečanja, drugo pa tekme, kjer gre za vse ali nič na svetovnem prvenstvu. Zaradi tega ne vlečem veliko primerjav s tekmo z Wembleyja. To je bila tekma, ki nam je zelo koristila, ampak danes so izhodišča popolnoma drugačna, zato pričakujem tudi drugačno tekmo," meni Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.