Šport
22 ogledov

Kek: "Živčnost se umirja''

Kek je pred prvo tekmo optimističen in dobro razpoložen. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pred slovenskimi nogometaši je le še nekaj ur počitka in spanca pred nedeljsko uvodno tekmo svetovnega prvenstva proti Alžiriji v Polokwaneju.

Dvoboj se bo začel ob 13.30, slovenski tabor pa je optimistično razpoložen.

Kot so slovenski nogometaši ves čas poudarjali, je njihova velika želja uvrstitev v drugi krog. Tri točke proti Alžiriji bi pomenile zelo velik korak na poti k temu. "Normalno, da je naša velika želja, da bi pozitivno odprli to SP, to bi bilo psihološko zelo pomembno. Prepričan sem, da enako razmišljajo tudi tekmeci," pravi selektor Matjaž Kek.

Slovenija se bo na svoji prvi tekmi proti Alžiriji predstavila v zelenih dresih. Na drugih dveh tekmah tega SP proti ZDA in Angležem bo točke skušala doseči z belo barvo dresov.
Slednji priznava, da je čutiti nekaj živčnosti, a tiste dobre. "Zdaj je v našem taboru primerna napetost. Mogoče je bila pred dvema, tremi dnevi prisotna živčnost, a ta se zdaj umirja. Imamo pravo koncentracijo, pravo razmišljanje in pravo energijo, ki, verjamem, nas bo pripeljala do ugodnega izida," še dodaja Kek.


"O šibkih točkah tekmeca pa bi bilo z moje
strani nekorektno govoriti. To so zadeve za nas. Igralce smo s tekmecem prvič soočili včeraj (v petek op. p.), ampak dobili so in bodo povsem zadosti informacij
," je povedal Kek, ki ga ni zmotila niti vrnitev dveh ključnih igralcev v alžirsko vrsto: vratarja Faouzija Chaouchija in Nadirja Belhadja.

"Naši fantje se morajo obnašati le tako kot doslej. Z njimi sem zelo zadovoljen in če bo tako še naprej, bom nanje še bolj ponosen," je zaključil Kek, ki je v soboto s svojimi varovanci opravil enourni trening. Na njem je vse potekalo v redu, prav tako tudi zdravstveno stanje ostaja odlično.

Sicer pa je let v Polokwane trajal 35 minut. S hotelom v mestu, ki ga je tehnični vodja reprezentance Boštjan Gasser označil kar kot večjo Radovljico, so nogometaši zadovoljni, prav tako pa tudi z zelenico na stadionu Peter Mokaba. "Teren je prav tak, kot smo ga pričakovali, tako da nam ne bo povzročal večjih težav," je pojasnil steber obrambe Boštjan Cesar.

Kdo bo nastopil v začetni enajsterici na nedeljski tekmi, bo znano na reprezentančnem sestanku, ki bo ob 11.15. Bržčas pa je bolj ali manj jasno, da bodo v njej vratar Samir Handanović, branilci Mišo Brečko, Marko Šuler, Boštjan Cesar in Bojan Jokić, vezisti Valter Birsa, Robert Koren, Aleksander Radosavljević in Andraž Kirm ter v napadu Milivoje Novaković in Zlatko Dedić ali Zlatan Ljubijankić. Pol ure po sestanku se bodo naši nogometaši odpravili na težko pričakovani obračun, ki ga bodo sodili Carlos Batres iz Gvatemale, Leonel Leal iz Kostarike in Carlos Pastrana iz Hondurasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.