Šport
25 ogledov

Kerberjeva presenetila Sereno

Serena Williams Reuters
Zmagovalka Wimbledona in olimpijskih iger Serena Willimas se je morala na turnirju v Cincinnatiju posloviti že v četrtfinalu, potem ko jo je z 2:0 v nizih odpravila Angelique Kerber. Izpadla tudi prva nosilka Agnieszka Radwanska.

Na teniškem turnirju v ameriškem Cincinnatiju (2,1 milijona dolarjev nagradnega sklada) sta že v četrtfinalu poslovili prvi nosilki. Američanko Sereno Williams, zmagovalko olimpijskih iger in Wimbledona, je presenetila Nemka Angelique Kerber s 6:4 in 6:4. Poljakinjo Agnieszko Radwansko, prvo nosilko, pa je gladko ugnala Kitajka Li Na s 6:1 in 6:1.

Đoković in Federer brez težav

Prva nosilca mastersa v tem mestu (2,8 milijona dolarjev nagradnega sklada), Švicar Roger Federer in Srb Novak Đoković, pa sta se prebila v polfinale. Đoković, drugi igralec turnirja, je brez težav izločil Hrvata Marina Čilića s 6:3 in 6:2; Federer, prvi nosilec, pa je imel nekaj več dela z Američanom Mardyjem Fishem, in je zmagal po podaljšani drugi igri s 6:4 in 7:6 (4).

V boju za finale je pričakovati, da bo imel manj dela Federer, saj ga čaka rojak Stanislas Wawrinka, ki je premagal Milosa Raonica iz Kanade. Đokovič pa bo v polfinalu igral z Juanom Martinom Del Potrom, ki je v izjemni formi. V četrtfinalu je odpihnil Francoza Jeremyja Chardyja s 6:1 in 6:3. To bo hkrati repriza tekme za tretje mesto na OI v Londonu, kjer je Srba premagal Del Potro.

Sestrski dvojec Williams bo v polfinalu zastopala Venus Williams, ki se bo po težki zmagi nad Avstralko Samantho Stosur s 6:2, 6:7 (2) in 6:4 pomerila s Lijevo, Kerberjevo pa čaka Čehinja Petra Kvitova. Slednja se je namučila v drugem nizu dvoboja s Rusinjo Anastasijo Pavljučenkovo in zmagala s 6:3 in 7:6 (4). Venus Williams bo igrala v svojem prvem letošnjem posamičnem polfinalu, Serena pa je po 19 zaporednih zmagah doživela prvi poraz, ki ga ni pospremila posebej mirno, saj se je po koncu svojega tretjega najdaljšega niza neporaženosti temeljito znesla nad svojim loparjem. V Londonu sta sestri Williams osvojili še tretje olimpijsko zlato med dvojicami, zato pa je v tretjem kolu posamičnega olimpijskega turnirja izpadla Venus. Tedaj jo je izločila prav Angelique Kerber s 7:6 (5) in 7:6 (5).

Cincinnati, četrtfinale, WTA:

Venus Williams (ZDA) : Samantha Stosur (Avs, 3) 6:2, 6:7 (2), 6:4
Angelique Kerber (Nem, 5) : Serena Williams (ZDA, 2) 6:4, 6:4
Petra Kvitova (Češ, 4) : Anastasija Pavljučenkova (Rus) 6:3, 7:6 (4)
Li Na (Kit, 9) : Agnieszka Radwanska (Pol, 1) 6:1, 6:1

Cincinnati, četrtfinale, ATP, masters:

Juan Martin Del Potro (Arg, 6) : Jeremy Chardy (Fra) 6:1, 6:3
Novak Đoković (Srb, 2) : Marin Čilić (Hrv, 12) 6:3, 6:2
Roger Federer (Švi, 1) : Mardy Fish (ZDA, 10) 6:3, 7:6 (4)
Stanislas Wawrinka (Švi) : Miloš Raonić (Kan) 2:6, 7:6 (5), 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.