Šport
13 ogledov

"Kevo je najboljši trener"

Barbara Špiler kar niza vrhunske rezultate na največjih tekmovanjih. (Foto: Foto Žurnal24 main
Z obetavno metalko kladiva smo se pred odhodom v London pogovarjali o njenih ciljih na olimpijskih igrah.

"Zelo se veselim te zgodbe. Komaj čakam nastop, upam, da bo šlo vse po načrtih," je pred debitantskim nastopom na olimpijskih igrah dejala izredno obetavna posavska metalka kladiva Barbara Špiler.

Ste zadovoljni s pripravami?
Sem, časa imamo še slab mesec. Moramo delati tako, kot smo načrtovali, in bo v redu. Zdaj se bo znova spremenil ciklus treninga, na vrsto bodo prišla nekoliko lažja orodja. Vse bo nekoliko lažje do olimpijskih iger.

Postavili ste tudi državni rekord. Kako ste zadovoljni s trenerjem Vladom Kevom?
Seveda sem zadovoljna. Brez dvoma je najboljši trener za met kladiva. Vem, da bom le z njegovo pomočjo prišla do vrha.

Koliko se vidita s Primožem Kozmusom?
Ne ravno veliko, saj je večinoma na pripravah, mi pa bolj doma.

Kakšno daljavo si želite v Londonu?
Glede ciljev bi rekla le to, da bi rada le dobro tekmovala. Ne čutim nobenega pritiska, nastopila bom lahko povsem sproščeno. Pravzaprav bom tokrat predvsem videla, kako vse to poteka, nato pa se bom pripravila že za naslednje olimpijske igre v Braziliji.

Osvajali ste kolajne na mladinskih prvenstvih, pred kratkim ste v članski konkurenci nastopili na EP, zdaj pa so na vrsti OI.
Mislim, da se vsa dosedanja tekmovanja ne morejo primerjati z olimpijskimi igrami. Vsi ti nastopi so bili pravzaprav neka šola za olimpijske igre. Veliko sem se naučila na mladinskih prvenstvih in tudi na letošnjem EP. To znanje zdaj želim pokazati tudi v Londonu.

Nastop na EP vam ni najbolje uspel. Ste bili razočarani?
Da. Pričakovala sem več. Upam, da bo celotna atletska ekipa v Londonu pokazala več kot v Helsinkih. Resnično upam, da bo Primož osvojil kolajno, o uvrstitvah ostalih pa bi težko kaj povedala.

Kaj počnete v prostem času?
Vedno se kaj najde. Rada se družim s prijatelji, doma sem rada. Študiram tudi na višji ekonomski šoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.