Šport
11 ogledov

Kiefer lopar postavil v kot

Nicolas Kiefer je teniškim arenam pomahal v slovo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Vsak športnik v določenem trenutku spozna, da se ne more več kosati z mlajšimi in uspeha bolj željnimi tekmeci. Ob koncu leta 2010 je to spoznal nemški teniški igralec Nicolas Kiefer.

Nemški teniški igralec Nicolas Kiefer se je odločil za konec teniške kariere. V pogovoru za časnik Die Welt je 33-letni igralec povedal, da se namerava posvetiti družinskemu življenju in več časa preživeti s prvorojenko, v teh načrtih pa ni več prostora za tenis.

"Čas je, da začnem novo poglavje v življenju po 15 letih, ki sem jih posvetil tenisu," je dejal Kiefer, ki so ga nekoč v Nemčiji označevali za naslednika slovitega Borisa Beckerja.

Kiefer se športu ne bo v celoti odpovedal. Igranje nogometa je namreč njegov največji hobi, ki ga v celoti izživlja z igranjem v veteranski ekipi nemškega nogometnega prvoligaša Hannover 96, športu pa se bo posvečal tudi s študijem menedžmenta.

Mladinski prvak na odprtem prvenstvu Avstralije in ZDA je v svoji profesionalni karieri osvojil šest naslovov na turnirjih serije ATP, leta 2000 je bil na svetovni teniški lestvici ATP četrti igralec, leta 2004 pa je v paru z Rainerjem Schüttlerjem osvojil olimpijsko srebrno kolajno v igri dvojic.

Blesteči začetek kariere pa ni prinesel blestečega nadaljevanja. Zaradi poškodb je Kieferjeva zvezda začela bledeti in nazadnje se je zelo oddaljil od vrha. Ob najavi upokojitve je zasedal komaj 722. mesto na lestvici ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.