Šport
27 ogledov

Kiel: "Igrali smo prekleto kul"

Branilci naslova se bodo pomerili z Koldingom. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kiel je pred 20 tisoč gorečimi navijači proti Barceloni osvojil svoj drugi naslov evropskega prvaka. Dogajanje po tekmi je bilo prežeto s strastmi. "Zgodilo se je zaradi adrenalina in pritiska," pravi Omeyer.

"Igrali smo prekleto kul," je bil vzhičen češki levi zunanji Filip Jicha, ki je Kataloncem zabil kar 11 golov, s 119 zadetki pa je tudi prvi strelec Lige prvakov. Kot se spodobi, je v mrežo poslal tudi odločilno žogo – za 36:34 in svoj prvi naslov. "Še vedno ne morem razumeti, kako smo se lahko vrnili po zaostanku šestih golov," se je za glavo držal krilni igralec Dominik Klein.

Kiel Jicha | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Čudovita tekma v prav takšnem vzdušju. Čeprav nam v prvem polčasu ni šlo, smo se ob pomoči naših sijajnih navijačev pobrali in prišli do novega naslova. Za tisto, kar se je dogajalo po tekmi, se opravičujem – zgodilo se je zaradi veliko adrenalina in pritiska med tekmo,“ je dejal še en Kielov junak, vratar Thierry Omeyer, ki je provociral Barcelonine igralce. Ti so skočili nanj, vendar so se strasti kmalu spustile na običajno raven.

Sprva je bil nad svojim kolegom razočaran predvsem 39-letni David Barrufet, ki po 22 letih končuje kariero, kasneje pa je dejal: "Prepričan sem, da bo Barcelona naslednje leto osvojila naslov. Žal mi je, da pri tem ne bom mogel sodelovati. Za nami je odlična sezona, za katero moram čestitati soigralcem, ta finale pa je bil vrhunec. Zares dobra tekma." Ikono španskih vratarjev in tudi igralcev naj bi v Barceloni prekvalificirali v pravnika, saj si je ob vrhunskem športu uspel pridobiti tudi tovrstno izobrazbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.