Šport
7 ogledov

Kiel na finalni zmenek z Barço

Sergej Rutenka, nekdanji slovenski reprezentant, brani barve Barcelone. (Foto: E Žurnal24 main
Obramba vratarja Thierryja Omeyerja v zadnjem napadu Ciudada Reala je obdržala Kiel v vodstvu, Nemci pa so na koncu slavili veliko zmago in se uvrstili v finale (29:27). Tam jih čaka Barcelona.
Pokal EHF

Rokometaši nemškega Lemga so drugič v zgodovini kluba slavili v evropskem pokalu EHF. Nemška zasedba je pred tednom dni na domačem igrišču premagala švicarski Kadetten Schaffhausen s 24:18, v današnji povratni tekmi v gosteh pa je izgubila z 28:30 (10:14). Lemgo je osvojil pokal EHF tudi leta 2006, pokal pokalnih zmagovalcev pa leta 1996.

Dvoboj rokometnih titanov se je končal z zmago Kiela, ki je po gladiatorskem boju izločil v minulih štirih letih trikratnega zmagovalca lige prvakov. Rokometaši iz Kiela bodo po letu 2007 drugič naskakovali prvo mesto v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, na nasprotni strani pa jim bodo stali tekmeci iz Barcelone, šestkratni zmagovalci tega tekmovanja.

Po prvem polčasu je kazalo na zmago nekdanjega kluba Aleša Pajoviča in Uroša Zormana, ki je imel vse niti igre v svojih rokah. Izbranci Talanta Dušebajeva so polčas zaključili s prednostjo treh golov, v začetku drugega pa v 37. minuti povišali na +4 (19:15). Nato pa so se prebudile "zebre" in uprizorile izjemen preobrat. Z granitno obrambo in učinkovito igro v napadu so Nemci povsem zasenčili zvezdnike s Pirenejskega polotoka in v 50. minuti po dolgem času prek Christiana Zeitza povedli s 24:23. V naslednjih dveh minutah so "preživeli" tudi z dvema igralcema manj na parketu.

Igralci španske zasedbe so zaradi nemoči postajali vse bolj živčni, najbolj v 57. minuti, ko so Nemci povišali na +3 (27:24). V sami končnici so prek Raula Entrerriosa znižali na 27:28 in imeli v zadnji minuti napad za izenačenje, strel Davida Davisa s krilnega položaja pa je francoski vratar v nemški ekipi Thierry Omeyer ubranil in začela se je nemška veselica.

Barcelona brez medu za medvede
Katalonci so v devetdesetih letih minulega stoletja prevladovali na evropskem rokometnem prizorišču in šestkrat slavili v ligi prvakov, sedmo zmago pa so dosegli v sezoni 2004/05. Po petih letih so se znova uvrstili v veliki finale najbolj prestižnega tekmovanja na stari celini, na poti do njega pa so pred 18.679 gledalci v osrednji dvorani v Kölnu zanesljivo izločili ruske državne prvake.

Barcelona je zanesljivo začela tekmo, po sedmih minutah si je priigrala štiri gole prednosti (5:1), v 22. minuti povišala na 12:5, na polčas pa navkljub manjši krizi - Čehovski medvedi so v 23. minuti znižali na 9:12 - odšla z velikimi šestimi goli prednosti (17:11). Rusi so v 43. minuti znižali na 20:22, le tri minute kasneje pa so Katalonci povišali na 25:20 in v zadnji četrtini tekme nasprotnike držali na varni razdalji ter se zasluženo uvrstili veliki finale, kjer se bodo pomerili z boljšim iz špansko-nemškega obračuna Ciudad Real - Kiel.

V španski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Juanin Garcia z osmimi goli, nekdanji slovenski reprezentant in igralec Celja Pivovarne Laško Sergej Rutenka pa je prispeval štiri zadetke. V ruski zasedbi je blestel Vasilij Filipov s sedmimi goli.

Liga prvakov, zaključni turnir - polfinale:

Barcelona : Čehovski Medvedi 34:27 (17:11)
Garcia 8, Noeddesbo 5, Rutenka 4; Filipov 7, Dibirov in Čipurin po 5

Ciudad Real : Kiel 27:29 (15:12)
Källmann 6, Fernandez 5 (5); Jicha 6, Sprenger 6, Ahlm 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.