Šport
5 ogledov

Kiel prelisičil Špance

Rokometaši nemškega Kiela so že petič osvojili nemški superpokal. Žurnal24 main
Rokometaši Kiela so v prvi finalni tekmi evropske Lige prvakov premagali španski Ciudad Real z 29:27. V finalu pokala EHF je prvem srečanju Nordhorn premagal Köbenhaven.
 

Liga prvakov, finale, 1. tekma

Ciudad Real : Kiel 27:29

Rokometaši nemškega Kiela so v prvi finalni tekmi evropske Lige prvakov premagali španski Ciudad Real z 29:27. V prvem finalnem obračunu je v Španiji po pričakovanju potekal izjemno izenačen in negotov boj, končne zmage pa so se na koncu veselili nemški rokometaši, ki so z zmagoslavjem postavili temelje za ubranitev lanskega prvega mesta v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini. V obeh ekipah so pomembno vlogo imeli tudi slovenski rokometaši. Aleš Pajovič in Uroš Zorman, ki branita barve španske zvezdniške ekipe, zbrane iz vseh vetrov, katere član je tudi nekdanji slovenski reprezentant - Belorus Sergej Rutenka, sta veliko časa preživela na parketu Quijote Arene, oba pa je zasenčil Velenjčan Vid Kavtičnik, ki je bil s petimi zadetki drugi strelec ekipe, takoj za Francozom srbskega rodu Nikolo Karabatićem, ki je dosegel štiri več.

V izenačenem obračunu si nobena ekipa ni priigrala več kot dva gola prednosti, v izjemno trdem boju pa sta oba trenerja - Talant Dušebajev na španski in Zvonimir Noka Serdarušić na nemški strani - v ogenj pošiljala vse razpoložljive moči. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih desetih minutah, ko so igralci nemške zasedbe povsem paralizirali tekmečevo igro v napadu, v napadu pa si z enostavnimi akcijami v 56. minuti priigrali tudi najvišjo razliko na tekmi, ko so povedli s tremi goli prednosti (29:26). Na povratni tekmi, ki se bo čez teden dni v Kielu začela ob 18. uri, se bosta Kavtičniku, Zormanu in Pajoviču na parketu dvorane Sparkassen Arena pridružila še Darko Repenšek in Janko Požežnik, ki bosta delila pravico na drugem finalnem dvoboju.

 

Pokal EHF, finale. 1. tekma

Nordhorn : Köbenhavn 31: 27

Nemški Nordhorn je v prvi finalni rokometni tekmi evropskega pokala EHF na domačem igrišču premagal danski Koebenhavn z 31:27 (15:15). Povratna tekma bo v nedeljo, 11. maja, v Fredriksbergu. V tem evropskem tekmovanju je vidno vlogo odigral koprski Cimos, ki je v polfinalu klonil z dansko zasedbo s skupnim izidom 64:71. Slovenska ekipa je na prvi domači tekmi izgubila s 30:35, na povratni pa 34:36.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.