Šport
20 ogledov

Kiel: zmaga + zmaga = napredovanje

Filip Jicha, eno najnevarnejših orožij Kiela. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po Barceloni in Čehovskih medvedih sta zadnja udeleženca final foura, ki bo 29. in 30. maja v Kölnu, postala Kiel - izločil R.-N. Löwen - in C. Real, ki je ugnal Hamburg.

Hamburg je branil štiri gole prednosti s prve tekme, toda v Španiji je na povratnem dvoboju izgubil kar s 27:35 in mesto v polfinalu "prepustil" Ciudadu Realu.

Nemško obarvani  povratni četrtfinalni obračun med Kielom in moštvom Rhein-Neckar Löwen je bolje začel lanskoletni finalist Kiel, ki je pred domačimi gledalci vodil domala ves prvi polčas. A v zadnjih minutah le-tega so "levi" prišli do vodstva in na odmor odšli z zadetkom prednosti (12:13).

Že v soboto sta si vozovnico na zaključni turnir četverice v Köln zagotovila Barcelona - Sergej Rutenka je dosegel štiri zadetke -, ki je premagala Veszprem, in Čehovski medvedi, ki so po izvajanju sedemmetrovk ugnali Montpellier. Za Francoze ni igral poškodvani Vid Kavtičnik.

Ekipa, ki jo vodi Alfred Gislason, je nato kaj hitro znova poravnala izid, do 40. minute pa prešla v vodstvo in lažje zadihala ob dveh golih prednosti. A kot velja za nemško vztrajnost in nepopustljivost, se tudi "levi" na čelu z Olafurjem Stefanssonom, Andrejem Klimovcem, Karolom Bieleckim, Michaleom Müllerjem in ostalimi, ni predala. V 47. minuti je Rhein-Neckar znova izenačil – bilo je 23:23. Z dobro obrambo ter zadetki Momirja Ilića je Kiel z delnim izidom 3:0 v 52. minuti vodil s 26:23. A še naprej so zadevali tudi nasprotniki ter se vrnili na -1. V 56. minuti pa je bil izid v dvorani v Kielu znova poravnan (27:27).

Rdeči karton Nikole Manoljevića v 57. minuti je še kako prav prišel "zebram", ki so to izkoristile. Z delnim izidom 3:0 le dve minuti pred koncem je Kiel že imel polfinale v svojih rokah. Tudi napake niso bile kaznovanje, saj je kot zadnji v obrambni vrsti znova svoje mojstrstvo v izdihljajih tekme kazal vratar Thierry Omeyer.  Končni izid 31:30 za Kiel, ki je slavil zmago tudi na prvi četrtfinalni tekmi.

Liga prvakov, četrtfinale:


Ciudad Real : HSV Hamburg 35:27 /22:26/

Kiel : Rhein-Neckar Löwen 31:30 /29:28/

Veszprem : Barcelona 33:34 /27:33/

Montpellier : Čehovski medvedi 37:33 /27:23/

/v poševnicah je izid prvih tekem/

v odebeljenem tisku je moštvo, ki je napredovalo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.