Šport
17 ogledov

Kielce s pomočjo sodnikov prek Cimosa

Bombač Cimos Koper Saša Despot
Cimos Koper se je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v gosteh proti Kielcam predstavil v zelo spodbudni luči. Poljaki so na koncu s pomočjo sreče in francoskih sodnikov slavili z 28:27, kar pomeni, da je pred povratno tekmo v Kopru še vse odprto.

Koprčani so si za povratno tekmo zaželeli ne le ugodnega rezultata, temveč tudi veliko gledalcev v domači Bonifiki. Če so rokometni pristaši na Obali in širše spremljali nocojšnji dvoboj na Poljskem, so videli dobro reklamo za polnjenje dvorane. Izbranci Fredija Radojkovića so pred glasnimi poljskimi navijači pokazali borbeno in čvrsto predstavo, v kateri ni bilo izgubljene žoge.

Čeravno so se sredi prvega polčasa že znašli na robu prepada, vanj niso padli prav zaradi srčne igre, ki jih je kasneje nagradila tudi s prvim vodstvom. Vse do zadnjih dveh minut je bila tekma povsem izenačena. Nato pa sta francoska sodnika piskala dve izključitvi Koprčanom, kar so Poljaki unovčili za - nikakor ne neulovljiv - zadetek prednosti pred povratno tekmo. Najboljši strelec pri Kopru je bil Matjaž Brumen z osmimi goli, peti jih je dal s sedmih metrov, pri gostiteljih pa je nekdanji član Cimosa Denis Buntić zabil sedem golov.

Čeprav so Poljaki začeli z zaporednima goloma, pa so Koprčani uvodoma pokazali dobršno mero poguma in dobro ustavljali velikane poljskega moštva na zunanjih in krožnem položaju. Do 13. minute so držali korak s poljskimi podprvaki. Ti pa so nato na krilih razpoloženega vratarja Slawomirja Szmala (skupaj 17 obramb) in moške, zelo čvrste obrambe, v kateri so tvegali tudi kakšno izključitev, začeli nabirati zalogo za nadaljnje minute dvoboja.

Michal Jurecki je v 14. minuti Kielce prvič popeljal do treh golov prednosti (6:3), Buntić je z zaporednima zadetkoma v 17. minuti poskrbel za 7:4 in 8:4, isti igralec pa je v 23. minuti poljsko ekipo popeljal že do petih zadetkov naskoka (12:7). Toda izbranci Fredija Radojkovića, ki je z občutkom skrbel tako za ohranjanje ravni igre kot tudi prepotrebne svežine, so se pobrali. Črne minute so z zelo borbeno igro prekinili kljub temu, da so imeli v zadnjih minutah polčasa igralca manj. Slabe poljske napade so unovčili za štiri zaporedne zadetke, s katerimi so praktično poravnali izid pred nadaljevanjem. Dean Bombač je namreč nekaj sekund pred iztekom prvih 30 minut zabil za 12:13.

Še lepši izid za koprske navijače se je na semaforju svetil v 31. minuti, ko je Matjaž Brumen s svojo peto sedemmetrovko izid (13:13) izenačil prvič po 3:3. Primorci pa so v naslednjih minutah naredili še korak naprej. S čvrsto obrambo, s katero so onemogočili najnevarnejša poljska orožja, torej zunanje igralce in podaje na krožnega napadalca, so prišli do lahkih zadetkov.

Sebastian Skube je tako v 39. minuti Koprčane prvič na tekmi povedel v vodstvo (18:17), Brumen je minuto pozneje prednost svoje ekipe še povišal (19:17), isti igralec pa je v 42. minuti izkoristil nov protinapad za 20:17 in vnesel kar nekaj nemira v vrsto Kielc. V zadnjih deset minut so Koprčani nesli dva zadetka prednosti. V 56. minuti je razigrani Buntić izid znova poravnal, dobri dve minuti pred koncem pa sta sodnika malce nerazumljivo izključila Skubeta in pomočnika trenerja Zorana Jovičića, tako da so Koprčani zaključek tekme igrali z dvema igralcema manj. Navzlic izdatni številčni prednosti so Poljaki tekmo končali le z golom naskoka.

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:

Vive Targi Kielce : Cimos Koper 27:26 (13:12)
Bunitć 7, Musa in Tkaczyk 4, Zorman 1; Brumen 8, Skube 5

Wisla Plock : THW Kiel 24:36 (12:14)
Kadetten Schaffhausen : Atletico Madrid 27:36 (11:15)
Ademar Leon : Veszprem 31:28 (19:19)
Füchse Berlin : HSV Hamburg 32:30 (15:15)
Sävehof : Koebenhavn 24:34 (9:19)
Montpellier : Barcelona 30:28 (17:11)
Metalurg Skopje : Croatia Zagreb 19:18 (7:9)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.