Šport
8 ogledov

Killy navdušen nad čudovitim Sočijem

fotografija Adamas Soči olimpijske igre Sankt Peterburg EPA
Mednarodni olimpijski komite je po zadnjem ogledu prizorišč zimskih olimpijskih iger, ki bodo čez približno štiri mesece v Sočiju, zadovoljen z velikim napredkom.

"Vse je res čudovito," je po ogledu velikih gradbišč v ruskem črnomorskem letovišču dejal predsednik koordinacijskega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Jean-Claude Killy.

"Niti najmanj ni opaziti zamud pri gradnji vse potrebne olimpijske infrastrukture. Seveda, da so še nekatere malenkosti, ki jih je treba končati, vendar pa te ne kazijo splošne dobre ocene. Organizatorje bi ob tej priložnosti pozval, naj izkoristijo še vsako preostalo urico za končanje del," je na novinarski konferenci ob koncu obiska Sočija dejal nekdaj izvrsten francoski alpski smučar, nosilec treh zlatih olimpijskih kolajn ter šestkratni svetovni prvak.

Zadovoljni, dokler sporni zakon ni v nasprotju z olimpijsko listino

Francoz je potešil tudi novinarsko radovednost v zvezi s spornim ruskim protigejevskim zakonom "za zaščito mladine pred propagando popivanja, drog in netradicionalnih spolnih razmerij", s katerim je uradni Kremelj povzročil splošno zgražanje ter grajo mednarodnih skupin za zaščito človekovih pravic.

"Dokler omenjena zakonodaja ni v nasprotju z olimpijsko listino, smo zadovoljni," je bil kratek 70-letni Killy, zmagovalec 15 tekem svetovnega pokala, ki je po uvedbi novega sistema točkovanja dobil tudi skupna seštevka svetovnega pokala v prvih dveh sezonah, v letih 1967 in 1968.

Silovito neurje "sijajna generalka"

Prav v času inšpekcije je širše območje Sočija prizadejalo večdnevno silovito neurje z nalivi, nekatere prometnice je poplavilo, v mestu so zaradi ujme celo odpovedali pouk, oglasile so se poplavne sirene, vendar pa prvi podatki kažejo, da vremenske nevšečnosti niso ogrozile olimpijskih prizorišč.

"Stoletne vode so pravzaprav bile sijajna generalka za organizatorje in najboljši možen test za infrastrukturo. Prav nikjer ni bilo opaziti kakšne škode," je bil zadovoljen Killy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.