Šport
0 ogledov

Kings do zmage po kazenskih, brez točke Kopitarja

Anže Kopitar Benjamin Kovač
Gol Justina Williamsa v sedmi seriji kazenskih strelov je prinesel zmago Los Angeles Kings, ki so premagali bližnjesosedske rivale Anaheim Ducks (2:1). Anže Kopitar tokrat ni imel svojega večera, saj je ostal brez točke, vratar Jonas Hiller pa mu je ubranil tudi poskus pri kazenskem strelu. Chicago Blackhawks so sredi Vancouvra razbili Canucks (1:5).

V sedmi seriji kazenskih strelov je Justin Williams premagal vratarja Jonasa Hillerja, ki je enega izmed poskusov že prej ubranil tudi Slovencu Anžetu Kopitarju, nato pa je Jonathan Quick zaustavil poskus Cama Fowlerja in Los Angeles Kings so se lahko začeli veseliti zmage na bližnjesosedskem obračunu proti Anaheim Ducks. Anaheim je v podaljšek nekaj več kot dve minuti rešil srečen gol Teemuja Selanneja, ki se je od noge Coreyja Perryja odbil v mrežo. Kings so povedli v igri 5-3 sredi druge tretjine, ko je zadel Mike Richards.

Hokejisti iz mesta angelov so malce popravili svojo statistiko na zadnjih devetih tekmah, saj so dosegli svojo tretjo zmago in šele prvo zaporedno po 22. oktobru. Ekipi se bosta v Anaheimu spet pomerili v četrtek zvečer.

Rezultat večera: petarda Blackhawks v mreži Vancouvra

Še deset dni nazaj so Vancouver Canucks somešili Chicago Blackhawks (6:2), a so jim fantje iz vetrovnega mesta, ki se s Kanadčani odkrito sovražijo, s podobno mero vrnili na gostovanju v Rogers Areni (5:1). Canucks so jim na prvem srečanju zabili kar pet golov z igralcem več na ledu, prvi "power-play" lige pa je tokrat ostal brez zadetka ob disciplinirani igri gostov. "Tekma verjetno ni bila tako umazana (kot zadnjih 32 v zadnjih treh letih, op. a.)," je po tekmi dejal Jonathan Toews, eden junakov z golom in podajo. "Samo srečni smo, ker jim lahko malce vrnemo za tisto, kar so nam naredili v našem lastnem skednju."

Liga NHL, rezultati:

Montreal Canadiens : Carolina Hurricanes 4:0
Buffalo Sabres : New Jersey Devils 3:5
Vancouver Canucks : Chicago Blackhawks 1:5
Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 2:1*
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.