Šport
14 ogledov

Kings drugič zapored v končnici

"Proti Anaheimu smo že pokazali dobro igro, tako da ne bomo kar tako zlahka zapr Žurnal24 main
Moštvo Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings si je z domačo zmago proti Phoenixu s 3:2 po kazenskih strelih drugič zaporedoma priigralo nastop v zaključnih bojih letošnje severnoameriške hokejske lige NHL.

Michal Handzuš in Jarret Stoll sta bila uspešna izvajalca kazenskih strelov. Stoll je v 13. minuti zadel za vodstvo 1:0, nato sta do konca prve tretjine za vodstvo gostov zadela Lee Stempniak in Taylor Pyatt, v 38. minuti pa je izenačenje domačim priigral Kyle Clifford. Jonathan Quick je ubranil 33 strelov kojotov, ustavil pa je tudi dva od treh kazenskih strelov Phoenixa. Kralji so si končnico priigrali ob odsotnosti dveh ključnih mož Kopitarja in Justina Williamsa.

Kralji so se z rekordnimi 46 zmagami v sezoni tako pridružili Vancouvru, San Joseju in Detroitu, ki so si že priborili zaključne boje. Doslej so zbrali 98 točk, eno več od Nashvilla in Phoenixa ter tri več od Anaheima in Chicaga.
Rednega dela sezone še ni konec. Kralje pa čaka še boj za četrto mesto na razpredelnici zahodne konference in prednost domačega ledu na začetku končnice. Redni del sezone bodo sklenili s tekmama proti Anaheimu, ki so s 6:2 premagali prvake pacifiške skupine San Jose Sharks. Kalifornijska tekmeca Los Angeles in Anaheim še nista igrala v končnici v istem letu.

"Zdaj si lahko oddahnemo, čakata nas le še dve tekmi. Proti Anaheimu smo že pokazali dobro igro, tako da ne bomo kar tako zlahka zapravili prednosti domačega igrišča," je napovedal trener Terry Murray. Detroit, za katerega je nekajkrat v sezoni igral tudi Slovenec Jan Muršak, je izgubil v gosteh pri Carolini z 0:3.

Liga NHL:

Boston Bruins : New York Islanders 3:2
Thornton, Seidenberg, Campbell; Grabner 2

New Jersey Devils : Toronto Maple Leafs 4:2
Kovalčuk, Tedenby, Tallinder, Elias; Kessel, Bozak

Washington Capitals : Florida Panthers 5:2
Knuble, Chimera, Collins, Hendricks, Ovečkin; Booth, Santorelli

Carolina Hurricanes : Detroit Red Wings 3:0
Joslin, Skinner, Cole

Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 4:3*
Hossa, Kopecky, Leddy, Toews; Backes, Oshie, Stewart

Calgary Flames : Edmonton Oilers 6:1
Iginla 3, Bourque, Tanguay, Glencross; Paajarvi

Anaheim Ducks : San Jose Sharks 6:2
Perry 3, Fowler, Selanne, Blake; Boyle, Eager

Los Angeles Kings : Phoenix Coyotes 3:2**
Stoll, Clifford; Stempniak, Pyatt

*po podaljšku
**po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.