Šport
32 ogledov

Kings in Kopitar pozabili na gol(e)

anže kopitar los angeles kings Reuters
Moštvo slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings je ponoči v severnoameriški ligi NHL doma doživelo poraz proti ekipi Columbus Blue Jackets (0:1). Edini zadetek na tekmi je sredi druge tretjine zabil Grant Clitsome.

Pri Los Angeles Kings je vratar Jonathan Quick ustavil 17 strelov, a samo on ne bo dovolj za Kralje, ki so z 90 goli najmanj učinkovito moštvo lige NHL. Že 19-ič na zadnjih 21 tekmah Kingsom ni uspelo zabiti vsaj treh golov v rednem delu, še petič pa niso zabili niti gola. Anže Kopitar je po tekmi nekaj besed hvale namenil ravno na račun svojega soigralca v vratih kalifornijskega moštva.

"Premalo govorimo o njem," je o Quicku dejal Kopitar. "Vsako tekmo nam daje priložnosti in to je vse, kar lahko pričakuješ od svojega vratarja. Če spusti enega, potem bi morali biti mi sposobni zabiti več kot enega in zmagati tekmo - še posebej doma." Kingsom težav ne dela pomanjkanje strelov, saj so na vrata v zadnjih 16 tekmah povprečno streljali kar 34,6-krat, a zabili le 1,6 gola na tekmo, ob igri z igralcem več na ledu pa sploh ne gre izgubljati besed (3/66). Vseeno je bil njihov poraz po rednem delu šele prvi, odkar je Darryl Sutter zamenjal trenerja Terryja Murrayja.

500. gol Iginle, ponovitev finala Vancouvru

Veliko pozornosti je požel dvoboj Bostona in Vancouvra. V ponovitvi lanskega finala so v gosteh slavili Kanadčani s 4:3. Na preostalih tekmah je Philadelphia po podaljšku s 3:2 premagala Ottawo, Dallas je bil s 4:1 boljši od Edmontona, Buffalo je po podaljšku z 1:2 klonil pred Winnipegom, Toronto je s 4:3 odpravil Detroit, Montreal pa s 3:1 Tampo Bay.

Ob zmagi Calgary Flames proti Minnesoti Wild je Jarome Iginla kot 42. hokejist v zgodovini dosegel jubilejni 500. zadetek v ligi NHL. Iginla, kapetan Calgaryja, je poskrbel navdušenje v domači dvorani sredi zadnje tretjine, ko so najprej vsi čakali, da je bil gol priznan na njegovo ime, nato pa so mu ob ovacijah in skandiranju "Iggy, Iggy!" na ledu čestitali prav vsi soigralci. Iginla je šele 15. hokejist, ki je vseh 500 golov dosegel za eno moštvo, saj je Calgaryju zvest že od leta 1996.

Pittsburgh je z 1:3 izgubil proti New Jerseyju, St. Louis je s 4:0 odpravil Colorado, Nashville s 5:2 Carolino, Phoenix s 5:1 New York Islanders, San Jose pa s 5:2 Washington.

Liga NHL, rezultati:

Philadelphia Flyers : Ottawa Senators 3:2*
Boston Bruins : Vancouver Canucks 3:4
Dallas Stars : Edmonton Oilers 4:1
Los Angeles Kings : Columbus Blue Jackets 0:1
Buffalo Sabres : Winnipeg Jets 1:2*
Montreal Canadiens : Tampa Bay Lightning 3:1
Toronto Maple Leafs : Detroit Red Wings 4:3
Pittsburgh Penguins : New Jersey Devils 1:3
Nashville Predators : Carolina Hurricanes 5:2
Phoenix Coyotes : New York Islanders 5:1
St. Louis Blues : Colorado Avalanche 4:0
Calgary Flames : Minnesota Wild 3:1
San Jose Sharks : Washington Capitals 5:2
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.