Šport
19 ogledov

Kings našli strelski čut: Kopi brez točke

Kopitar Greene Condra Los Angeles Kings Ottawa Senators NHL Reuters
Ni je ekipe v celotni ligi NHL, ki bi zabila manj golov kot Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Kalifornijsko moštvo je doma proti Ottawi Senators kljub temu zabilo kar štiri gole, s katerimi ostajajo na prvem mestu pacifiške divizije (4:1). Kopitar ostal brez točk.

Vratar Jonathan Quick je bil spet tisti mož pri Los Angeles Kings, ki je pokazal, zakaj so kljub obupni strelski statistiki kralji še naprej tako visoko. Tokrat so morali njegove obrambe (27) prebolevati Ottawa Senators, medtem ko je Kyle Clifford zabil gol in mu dodal še podajo. Quick je za las ostal brez sedmega shutouta, pred tekmo All-Star pa se Anže Kopitar, ki letos ne bo sodeloval, ni vpisal v statistiko.

Za Kings sta zadela še Trevor Lewis iz kazenskega strela in Jack Johnson pri igri z dvema igralcema več na ledu. LA se je z zmago izenačil s San Jose Sharks na vrhu pacifiške divizije, do točke pa so prišli še 16. na zadnjih 18 tekmah. Kljub štirim zadetkom v mreži Ottawe so Kings še vedno najmanj učinkovita ekipa lige s 111 goli.

"Imeli bomo kakšne tekme, na katerih bomo zadeli v serijah, imeli pa bomo tudi tekme, kjer se bomo morali boriti," je po tekmi povedal vratar Quick, ki ga vse skupaj pred njegovo prvo All-Star tekmo v karieri niti najmanj ne moti. Prvi mož Kings je prvi po številu shutoutov v ligi, med najboljšimi pa je tudi po drugih statističnih pokazateljih. "Na zadnjih 15 tekmah smo redno dobivali točke in čeprav zdaj sledi nekaj premora, bomo poskušali vse skupaj ohraniti in prinesti nazaj."

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Ottawa Senators 4:1
Mitchell (16), Clifford (32), Johnson (38), Lewis (40); Alfredsson (49)
Kopitar (LA) brez točke v 18 minutah.

Detroit Red Wings : St. Louis Blues 3:1
Muršak
(Detroit) ni igral.

Edmonton Oilers : San Jose Sharks 2:1*
Toronto Maple Leafs : New York Islanders 3:0
Carolina Hurricanes : Winnipeg Jets 2:1
Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 4:1
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.