Šport
8 ogledov

Kings ponižani pri sosedih, podaja Kopitarja

kopitar golf turnir anže's eleven Saša Despot
Los Angeles Kings so na gostovanju pri bližnjih sosedih Anaheim Ducks visoko izgubili in pred številnimi svojimi navijači, ki so opravili kratko pot do Anaheima, dobili kar sedem golov (4:7). Anže Kopitar je prispeval podajo. V Columbusu izgubili tudi Detroit Red Wings Jana Muršaka, ki ga ni bilo v ekipi.

Po tekmi proti Anaheim Ducks je jasno, da Los Angeles Kings, branilci naslova v ligi NHL, niso več niti najboljša ekipa v južni Kaliforniji. Nick Bonino je nekaj več kot deset minut pred koncem zabil hat-trick za veliko zmago nad starimi rivali na domačem ledu.

Boninov šov se je začel že v prvih šestih minutah, ko je dvakrat premagal Jonathana Quicka, svoj prvi hat-trick v karieri pa je zabil mimo rezervnega vratarja Jonathana Bernierja. Izjemno strelsko predstavo sta zaokrožila Kyle Palmieri, s 666. golom v karieri pa se je zabavi pridružil še legendarni Teemu Selanne. Ducks so dobili že peto od prvih sedmih tekem skrajšane sezone.

"To je bila za nas zares čustvena tekma, gre za ogromno rivalstvo," je po tekmi povedal Palmieri. "Takšne emocije te lahko popeljejo tudi v naslednjo tekmo. V tretji tretjini smo oživeli, branili vodstvo in nadzirali igro."

Kings niti enkrat spredaj

Anaheimu se v lanski sezoni ni uspelo uvrstiti v končnico, osmi nosilci iz Los Angelesa pa so z izjemnimi predstavami osvojili svoj prvi Stanleyjev pokal. Navijači Ducks, ki so leta 2007 osvojili prvi naslov kakšnega kalifornijskega moštva, so ob vsakem derbiju s Kings rivalom vzklikali: "Stanley Cup! Stanley Cup!"

Kapetan gostov Dustin Brown je zabil dva gola z igralcem več na ledu, za prvega mu je podal tudi Anže Kopitar, toda branilci naslova niso imeli svojega večera in kljub še enem golu Justina Williamsa niso niti enkrat vodili.

"V glavnem smo precej dobro obrambno moštvo, ampak dovolili smo jim nekaj res dobrih priložnosti za gol," je po tekmi dejal Brown. "Mislim, da v nobeno tekmo ne gremo z mislijo na to, da bo na koncu 7:4, tako ali drugače. Ne igramo tako, ampak nocoj nismo igrali dovolj trdo na ključnih mestih na ledu. Ta tekma nas mora zbuditi. Moramo jo uporabiti kot motivacijo, da bi bili boljši."

Na zadnjem mestu

Kralji v pacifiški skupini zasedajo zadnje mesto in imajo devet točk manj od vodilnega moštva San Jose Sharks, ki je doma po kazenskih strelih izgubil proti Nashvillu z 2:1. Morski psi so pred tem nanizali sedem zmag, zadnji dve po kazenskih strelih. V ligi NHL tako ni več neporaženih moštev.

V gosteh pri Columbus Blue Jackets je izgubilo tudi moštvo Detroit Red Wings (2:4). Jana Muršaka znova ni bilo v postavi Detroita. Na vrhu lestvice je moštvo Chicago Blackhawks, vodilna ekipa zahodne konference, ki je v gosteh pri Calgaryju slavilo šele po kazenskih strelih s 3:2.

Liga NHL, rezultati:

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 7:4
Kopitar (Kings) 1 podaja v 23 minutah.

Columbus Blue Jackets : Detroit Red Wings 4:2
Muršaka (Detroit) ni bilo v postavi.

Pittsburgh Penguins : New Jersey Devils 5:1
Montreal Canadiens : Buffalo Sabres 6:1
Colorado Avalanche : Edmonton Oilers 3:1
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 0:1
Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 5:3
Tampa Bay Lightning : New York Rangers 2:3
Phoenix Coyotes : Dallas Stars 2:0
Calgary Flames : Chicago Blackhawks 2:3*
San Jose Sharks : Nashville Predators 1:2*
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.