Šport
8 ogledov

Kings spet prekratki, Hudiči se ne dajo

Anže Kopitar Brodeur Williams Los Angeles Kings finale
1/5
Reuters
V Newarku so na peti tekmi finala lige NHL zmagali Hudiči z 2:1. Anže Kopitar in soigralci tako še vedno ostajajo brez svojih imen na Stanleyjevem pokalu.

"Zdaj pa je že res čas, da se ta letnica spremeni," je ob omembi, da vse od leta 1942 nobeni ekipi v finalu ni uspelo spreobrniti zaostanka z 0:3 dejal trener New Jerseyja Peter DeBoer. Njegovi Hudiči so prednost Kraljev zmanjšali na 3:2 v zmagah. Šesta tekma bo v Los Angelesu v torek ob drugi uri zjutraj po srednjeevropskem času.

"Izredno trdo smo delali na zadnjih dveh tekmah, da smo ostali živi. Zato je bilo lepo slišati podporo, ki smo jo dobili s tribun,“ se je gledalcem zahvalil izvrstni Martin Brodeur, ki je zaustavil izjemnih 25 strelov: "Prvi dve tekmi serije smo izgubili pred svojimi navijači, ki si zaslužijo boljše tekme.“ "Pomemben element v naših dvobojih je prvi gol,“ je razmišljal trener Kraljev Darryl Sutter: "Kdor ga zabije, je zmagovalec. To nam je uspelo na prvih treh tekmah.“

Quickov izlet postal usoden

V prvi tretjini pete tekme je edini zadetek dosegel Zach Parise. Ta je mrežo Kraljev zatresel po veliki napaki vratarja Jonathana Quicka, ki je izdrsal iz gola in plošček nespretno podal na palico domačega kapetana. V prvih 20 minutah dvoboja so bili gostje sicer podjetnejši, na vrata Martina Brodeurja so sprožili sedem strelov, že v tretji minuti pa je Justin Williams zadel okvir vrat. Hudiči so nato v 13. minuti zadeli ob igralcu več na ledu, do zdaj pa je v letošnjem finalu ekipa, ki je na tekmi prva dosegla gol, vselej zmagala. New Jersey je v prvi tretjini vsega štirikrat streljal na vrata Quicka.

Vsakemu po gol

Druga tretjina se je začela po notah ekipe iz Kalifornije, že v 24. minuti pa je na 1:1 izenačil Williams. Nato je imel izjemno priložnost za vodstvo Kraljev še Jarret Stoll, a so se zadetka najprej razveselili domači gledalci. Po strelu Bryca Salvadorja z modre črte je plošček zadel branilca gostov Slavo Vojnova in končal za hrbtom Quicka. Ta se je z nekaj obrambami izkazal ob zaključku drugih 20 minut, na drugi strani ledu pa je blestel 40-letni Brodeur.

Ah, te vratnice

V prvih šestih minutah zadnje tretjine so Kralji na tekmečeva vrata sprožili sedem strelov, vratnico sta zatresla še Stoll in Alec Martinez, Hudiči pa so ostali brez pravega poizkusa na gol Quicka. Tudi v nadaljevanju tretjine so bili aktivnejši gostje, a je Brodeur s pomočjo branilcev zaklenil svoja vrata. V zadnji minuti so Kralji poskušali še z igro brez vratarja, a tudi to ni obrodilo sadov.

Liga NHL, finale, 5. tekma:

New Jersey Devils : Los Angeles Kings 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) /2:3/
Parise (13), Salvador (30); Williams (24)

*v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.