Šport
0 ogledov

Kings vohajo končnico, Kopi podal

los angeles kings williams kopitar Reuters
Usoda Los Angeles Kings v letošnji sezoni lige NHL ostaja nejasna, saj lahko tudi po zmagi nad Edmonton Oilers in za zdaj prvem mestu v svoji diviziji še vedno ostanejo brez končnice (2:0). Nova zmaga in podaja Anžeta Kopitarja sta kljub vsemu poskrbeli, da usoda ostaja predvsem v rokah kraljev. Vse pred očmi Davida Beckhama.

Anže Kopitar je podal pri uvodnem zadetku Rusa Slave Vojnova v 34. sekundi zadnje tretjine, po 17 minutah in 28 sekundah tega dela pa je končni izid postavil Dwight King. Kralji imajo zdaj na čelu pacifiške skupine z 91 točkami dve točki prednosti pred Phoenixom in tri pred San Josejem, njihovo zmago pa si je s sinom Romeom ogledal tudi nogometni zvezdnik domačega LA Galaxyja David Beckham.

Z zmago so Kings ostali na tretjem mestu med nosilci zahodnega dela lige; preostala, Vancouver in St. Louis, sta že osvojila naslova prvaka skupine. Dokler bo njihova vrata branil najboljši vratar lige Jonathan Quick, bo vse veliko lažje za Los Angeles, saj je Quick z 19 obrambami dosegel že 10. "shutout" letošnje sezone, kar je največ v ligi.

Odločilni tekmi s San Josejem

Poleg Phoenixa (91), ki na razpredelnici zahodne konference zdaj za Kings zaostaja za dve točki, sta v dirki za tri mesta v končnici še naprej tudi San Jose (90) in Dallas (89). "Ni pomembno, koliko točk imamo," je po tekmi dejal Quick. "Nismo še notri. Ni pomembno, kje je kdo na lestvici. Imamo še dve tekmi in moramo priti do točk."

Los Angeles je dobil devet od zadnjih 12 tekem, do prvega divizijskega naslova po 21 letih (drugega sploh) pa bi lahko prišel z zmagama nad San Josejem na dveh zaporednih domačih tekmah, prva bo na sporedu v četrtek. Seveda jim lahko morski psi v Staples Centru pred domačimi navijači vzamejo prav vse, poleg divizijskega naslova tudi končnico.

"Noro je, kako lahko nekaj tekem povsem spremeni stvari," je dejal King, ki je po podaji Mika Richardsa zabil svoj prvi gol v karieri. "Če prideš do nekaj zmag, lahko prideš povsem do vrha. Imamo še dve tekmi do konca, gotovo bo zanimivo." Divizijski naslov bi za Los Angeles pomenil veliko, gotovo veliko več, kot pomeni Detroitu, Vancouvru ali kakšnemu drugemu velikanu.

Po dobrih 50 letih hokeja v mestu angelov (Kings so se ligi NHL pridružili leta 1967) so v svojih prvih 43 sezonah v najmočnejši ligi na svetu osvojili le en divizijski naslov. Kings so v sezoni 1990/91 osvojili takratno divizijo Smythe (predhodnico pacifiške divizije), ko je 163 točk dosegel legendarni Wayne Gretzky, naslov prvakov zahodne konference iz let 1992/93 pa še naprej ostaja edina "trofeja", ki je na ogled v Los Angelesu.

V drugem dvoboju večera je ekipa Tampa Bay Lightning ugnala Washington Capitals (4:2).

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 2:0
Kopitar (Los Angeles) 1 podaja, 2 strela v 22 minutah.

Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.