Šport
20 ogledov

Kingsi do sedme zmage zapored

Brown Mitchell Winnipeg Jets Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Los Angeles Kings so vpisali sedmo zaporedno zmago oziroma šesto po olimpijskih igrah v Sočiju.

Z zmago proti Edmontonu s 4:2 so se Kingsi utrdili na tretjem mestu v pacifiški skupini in šestem mestu na zahodu. Anže Kopitar je prispeval podajo pri tretjem zadetku.

Nevsakdanji dosežek je uspel zvezdniku Jeffu Carterju, ki je bil strelec dveh zadetkov, čeprav ni sprožil strela na nasprotna vrata. V prvem primeru je plošček v gol preusmeril branilec Edmontona, pri drugem pa je Carter zadetek dosegel po odboju ploščka od njegove noge.

"To nikakor ni bila naša najboljša tekma, niti približno. Toda našli smo pot do zmage. Noge nas niso povsem ubogale, ampak se moraš pač znajti, tudi na umazane in grde načine. Vratarji nam pomagajo kot vedno, mi pa dosegamo gole kljub ne najboljši igri," je po tekmi pojasnil Jarett Stoll. Kingsi bodo turnejo po Kanadi zaključili danes proti Calgaryju.

Hokejisti Bostona so z zmago v gosteh pri Floridi prevzeli vodstvo v vzhodni konferenci. Domače hokejiste so premagali s 5:2, pri peti zaporedni zmagi je imel strelsko največji delež Patrice Bergeron z golom in dvema podajama. "Trdo smo delali, da smo spet prišli na vrh konference. Kot kaže, bo boj za vrh trd vse do konca rednega dela," je po tekmi povedal trener Bostona Claude Julien.

Branilci naslova iz Chicaga so z 2:1 slavili v Buffalu, pri najslabši ekipi lige. Patrick Kane in Jonathan Toews sta bila strelca za zmagovalce. New York Rangers so s 3:0 odpravili Detroit, junak dvoboja je bil vratar Henrik Lundqvist s 30 obrambami in svojim 49. shutoutom kariere. Šved je hkrati dosegel svojo 300. zmago v karieri NHL in le še za eno zaostaja za rekorderjem newyorške franšize Mikom Richterjem.

Najboljša ekipa v ligi St. Louis pa je po kazenskih strelih s 3:2 v gosteh premagala Minnesoto. T. J. Oshie in Alexander Steen sta bila uspešna izvajalca kazenskih strelov pri St. Louisu, bila pa sta tudi avtorja prvega zadetka v rednem delu tekme za vodstvo 1:0.

Liga NHL, izidi:

Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 2:4
Florida Panthers : Boston Bruins 2:5
Buffalo Sabres : Chicago Blackhawks 1:2
New York Rangers: Detroit Red Wings 3:0
Minnesota Wild : St. Louis Blues 2:3**

** – zmaga po kazenskih strelih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.