Šport
13 ogledov

Kingsi še poglobili krizo Dallasa

Kingsi so še drugič v tem tednu premagali hokejiste iz Dallasa. Žurnal24 main
V ligi NHL je bilo odigranih osem tekem, na led pa so se podali tudi hokejisti LA Kingsov, za katere igra tudi Anže Kopitar. Kingsi so v napeti tekmi s 3:2 premagali favorizirano moštvo iz Dallasa.
 

Liga NHL

Montreal : Boston1:6
New York : Ottawa 3:1
Philadelphia : Pittsburgh 4:5
Detroit : Tampa Bay 4:3
Phoenix : Minnesota 0:4
Los Angeles : Dallas 3:2
Toronto : Edmonton 5:2
Calgary : San Jose 1:6

V ligi NHL je bilo odigranih osem tekem, na led pa so spet stopili tudi hokejisti LA Kingsov našega Anžeta Kopitarja , ki so gostovali v Dallasu , kjer so gostitelji seveda pričakovali zmago, vendar … Prvo tretjino so bolje začeli Kralji in na polovici le-te so prek Michala Handzusa ob igri z igralcem več tudi povedli. Vodstvo na 2:0 je samo tri minute kasneje povišal Jarret Stoll , ki je tokrat odigral že svojo 300. tekmo v ligi NHL. Vodstvo Kingsov je dobrih 20 sekund pred koncem tretjine znižal Brad Richards . V času zadetka so hokejisti Dallasa igrali z igralcem več.

Druga tretjina je bila odločilna, saj je že v četrti minuti nadaljevanja za 3:1 v korist Kraljev zadel Kyle Quincey . Sicer je dobrih deset minut kasneje Mike Ribeiro izid znižal na 3:2, vendar ne do konca druge tretjine ne do konca tekme ni prišlo več do spremembe rezultata. Kingsi so se tako veselili sedme zmage v letošnji sezoni. Kopitar je sicer igral 20 minut in proti vratarju Turcu sprožil štiri strele, vendar je ostal brez doseženega gola ali podaje. Kingsi in Starsi so se v tem tednu že soočili, takrat so igrali v Los Angelesu in tudi takrat so se zmage s 3:2 veselili Kingsi, vendar šele po streljanju kazenskih strelov.


Manny Fernandez, vratar Bostona je bil premagan samo enkrat. © Reuters

 
"So mlada, neizkušena ekipa, vendar vsi njihovi hokejisti trdo delajo," je igro Kingsov pohvalil član Dallasa Stephane Robidas , ki je obenem tudi kritiziral delo svojih soigralcev: "Mislim, da smo zdaj dosegli dno. Če nisi pripravljen garati, potem v tej ligi ne moreš zmagati." Očitki so očitno upravičeni, saj so hokejisti Dallasa izgubili kar pet od zadnjih šestih dvobojev. Moštvo iz Kalifornije je očitno našlo pravo zmagovalno kombinacijo na ledu. Los Angeles je slavil že četrto zaporedno zmago in to pri nasprotniku, s katerim ima v zadnjih dveh sezonah negativen izkupiček 1:7 v zmagah.

Na ostalih tekmah so bila favorizirana moštva po pričakovanjih uspešna. San Jose je kar s 6:1 ugnal Calgary in z 29 točkami ostaja prepričljivo vodilna ekipa zahoda in lige. Na zahodu so prvaki iz Detroita v gosteh s 4:3 premagali Tampo Bay in povečali prednost v centralni skupini pred Chicagom , Minnesota pa se je po zmagi s 4:0 nad Phoenixom na vrhu severozahodne skupine pridružila Vancouvru in Calgaryju. V kanadskem derbiju je Toronto ugnal Edmonton s 5:2.

 
 

Mislim, da smo zdaj dosegli dno. Če nisi pripravljen garati, potem v tej ligi ne moreš zmagati.

Stephane Robidas

 
Na vzhodu pa je Boston po zmagi s 6:1 nad Montrealom , že peti zaporedni v sezoni, spet sam na vrhu severovzhodne skupine. Najuspešnejša ekipa ostajajo New York Rangers, počasi pa se prebuja tudi druga ekipa iz New Yorka . Islanders so v gosteh s 3:1 ugnali Ottawo in se znebili zadnjega mesta v ligi, kjer je zdaj St. Louis. Lanski finalist tekmovanja za Stanleyjev pokal, ekipa Pittsburgha, pa je po kazenskih strelih premagala Philadelphio s 5:4. Pri tem je imel Pittsburgh tako rekoč sanjski začetek, saj je v drugem delu povedel že s 3:0, nato pa v istem delu igre Philadelphii dovolil, da je dosegla kar štiri gole in šele dve minuti in pol pred rednim delom je Sidney Crosby z drugim golom na tekmi poskrbel za podaljšek, ki pa ni prinesel spremembe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.