Šport
21 ogledov

Kingsov ni bilo na seznamu dobitnikov

evgeni jevgenij malkin EPA
Vodstvo hokejske lige NHL je danes v Las Vegasu podelilo nagrade najboljšim igralcem v posameznih kategorijah za pravkar končano sezono. Najprestižnejšo, nagrado Hart za najkoristnejšega igralca sezone, je dobil Rus Jevgenij Malkin iz ekipe Pittsburgh Penguins. Prvaki lige, Los Angeles Kings, na tej prireditvi niso bili na seznamu dobitnikov.

Malkin prepričljivo slavil po glasovanju

Malkin si je nagrado prislužil z odličnim strelskim izkupičkom, saj je v sezoni dosegel 50 golov, največ, odkar igra v NHL. V glasovanju je bila njegova zmaga prepričljiva, kar 144 od 149 specializiranih hokejskih novinarjev ga je postavilo na prvo mesto. Zbral je 1473 točk, drugouvrščeni Steven Stamkos (Tampa Bay) pa 598.

Soigralec Anžeta Kopitarja končal na četrtem mestu

Jonathan Quick pobira precej ploščkov iz svoje mreže. Vsekakor več kot nasprotni | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Vratar moštva New York Rangers Henrik Lundqvist je bil v tem glasovanju s 556 glasovi tretji, je pa odnesel nagrado vezina za najboljšega vratarja v ligi. Za njim sta se uvrstila vratar prvakov Jonathan Quick in Pekka Rinne (Nashville). Vratar kraljev Quick je sicer že po zmagi v finalu dobil pokal Conn Smythe za najkoristnejšega igralca končnice.

Hart postal četrti Pingvin v zgodovini

Za Malkina je bila nagrada hart prva v karieri, postal pa je četrti igralec Pingvinov s prestižno lovoriko; pred njim so jo dobili Sidney Crosby (2007), Jaromir Jagr (1999) in Mario Lemieux (1988, 1993 in 1996).

Malkin pa se je lahko razveselil še ene nagrade, saj so ga tudi soigralci v združenju NHLPA izbrali za najboljšega, tako da mu je pripadla še lovorika Ted Lindsay, za polne roke nagrad na podelitvi pa je poskrbel še pokal Art Ross za najboljšega strelca lige. "To je najlepši dan v mojem življenju. Skoraj ne morem verjeti, da sem tukaj, obkrožen s tremi nagradami. Fantastično," se ruski hokejski zvezdnik, ki bo naslednji mesec dopolnil 26 let, ni mogel načuditi številnim nagradam.

Drugouvrščeni v glasovanju za MVP Stamkos je prejel nagrado Maurice Richard za najboljšega strelca v rednem delu za 60 doseženih golov. Nagrada norris za najboljšega branilca je šla v roke Šveda Erika Karlssona iz Ottawe, za njim je v glasovanju le za nekaj točk ostal Shea Weber (Nashville).

Landeskog slavil v kategoriji novincev

Na Švedsko pa gre tudi nagrada Calder za najboljšega novinca sezone; prejel jo je Gabriel Landeskog iz Colorada za prvih 22 golov v NHL. Nagrada Lady Byng za najbolj športnega igralca je pripadla Brianu Campbellu (Florida). Na ledu je preživel 2205 minut, a si je nabral le šest minut izključitev. Zanimivo je, da je Campbell prvi branilec s to nagrado po letu 1954.

V prvi postavi sezone NHL, ki so jo izglasovali novinarji, pa so poleg Malkina še Weber, Karlsson, Lundqvist, Ilija Kovalčuk in James Neal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.