Šport
20 ogledov

Kirchen v umetni komi

Kim Kirchen bo v umetni komi preživel vsaj 24 ur. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Osmo etapo kolesarske dirke po Švici je po samostojnem skoku iz ubežne skupine dobil mladi Portugalec Rui Da Costa. Kim Kirchen, ki je v petek preživel srčno kap, je v umetni komi.
Mugerli drugi po Srbiji
Kolesar Perutnine Ptuja Matej Mugerli je zasedel drugo mesto na 50. dirki po Srbiji. Nekdanji kolesar najvišjega razreda (Pro Tour) je v šestdnevni dirki zaostal le za Italijanom Lucom Ascanijem, ta ga je premagal za 23 sekund. Robert Vrečer je bil 13. (+5:56). Mugerli je poskrbel tudi za edino etapno zmago Perutnine na dirki, najboljši je bil v peti etapi. Vrečer je bil enkrat drugi, Matej Marin, ki je dobil majico najboljšega na vmesnih ciljih, pa enkrat četrti.

Odličen luksemburški kolesar Kim Kirchen je v petek preživel srčno kap. Potem ko se je po sedmi etapi dirke po Švici počutil slabo, so ga odpeljali v bolnišnico v Zürichu, kjer so ga v soboto dali v umetno komo, so sporočili iz njegove ekipe Katjuša. Luksemburžan naj bi v komi ostal vsaj 24 ur.

"Njegovo stanje je stabilno in ni v smrtni nevarnosti. V komo so ga dali, da bi lažje ugotovili dejansko stanje," je dejal športni direktor Katjuše Serge Parsani.

Kirchen, dvakratni luksemburški državni prvak in leta 2008 zmagovalec dirke Valonska puščica, je v letošnjem letu že imel zdravstvene težave. Zaradi motenj v dihanju en mesec ni tekmoval.

Etapa Da Costi
Portugalec Rui Da Costa je zmagovalec osme, 172 kilometrov dolge etape kolesarske dirke po Švici. Mladi, 23-letni kolesar moštva Caiise d'Erpagne je do zmage prišel po samostojnem skoku iz ubežne skupine v zadnjih kilometrih, na cilju pa je imel 15 sekund prednosti pred moštvenim kolegom, Špancem Josejem Rojasom.

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Nizozemec Robert Gesink, ki ima pred zadnjim dejanjem, 26,9 kilometra dolgim kronometrom, 29 sekund prednosti pred Kolumbijcem Rigobertom Uranom. Edini slovenski predstavnik Simon Špilak (Lampre) je odstopil.

Kolesarska dirka po Švici, osma etapa:

1. Rui Da Costa (Por/Caisse d'Epargne) 4;10:32
2. Jose Rojas Gil (Špa/Caisse d'Epargne) + 0:15
3. Maxime Monfort (Bel/HTC-Columbia) + 0:19
4. Sandy Casar (Fra/FDJ) + 0:34
5. Alessandro Vanotti (Ita/Liquigas-Doimo) isti čas

Kolesarska dirka po Švici, skupni vrstni red:

1. Robert Gesink (Niz/Rabobank) 34;27:47
2. Rigoberto Uran (Kol/Caisse d'Epargne) + 0:29
3. Steve Morabito (Švi/BMC) + 0:36
4. Frank Schleck (Luk) + 0:38
5. Joaquin Rodriguez (Špa) + 0:42

Simon Špilak je odstopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.