Šport
10 ogledov

Kirilenko: Najraje veliko spim

Marija Kirilenko je trenutno 19. igralka sveta. V karieri je do zdaj osvojila št Žurnal24 main
Marija Kirilenko, prva nosilka WTA-turnirja v Portorožu, se je v petek poslovila v četrtfinalu. Boljša je bila Italijanka Sara Errani. Kljub temu ji bo Slovenija ostala v lepem spominu.
Kako vam je všeč Portorož?
Zelo. Vzdušje je odlično, pa še morje je čisto blizu. Rada imam takšna mesta. Vesela sem, da sem prišla, poleg tega je tudi turnir odlično organiziran. In še vse dvoboje sem odigrala na osrednjem igrišču, kar mi je bilo zelo všeč.
 
 

Cilj je, da pridem med najboljših 15 na svetu.

Marija Kirilenko

 
Ste si ogledali mesto, kupili kakšen spominek?
Ne, šla sem samo v trgovino in si kupila šampon (smeh). Zvečer nisem imela časa, ker sem ali igrala ali si privoščila sproščujočo masažo, čez dan pa sem trenirala in se pripravljala na dvoboje. Zdaj, ko sem izpadla, bom šla na sprehod po mestu in si kaj kupila. Sem pa imela priložnost in si ogledala vaše konje, lipicance. Zelo lepi so.

Kaj najraje počnete v prostem času?

Rada veliko berem. Na vsakem turnirju imam s sabo kakšno zanimivo knjigo, tu berem nekega japonskega avtorja. Prav tako rada gledam filme, najraje pa veliko spim (smeh).

Kirilenkova zelo rada trenira s svojim fantom Igorjem Andrejevim. © Barbara Milavec

 
Verjetno pa svoj prosti čas radi preživljate tudi z vašim fantom, ruskim teniškim igralcem Igorjem Andrejevim. Koliko sta skupaj, glede na to, da potujeta s turnirja na turnir?
Res je, da se ne vidiva prav pogosto. Prejšnji teden sva na primer imela priložnost, da skupaj preživiva nekaj dni, ker je igral v Umagu. Ker prej nisva vedela, da je to tako blizu, mi je takoj, ko je prišel v Umag, to sporočil in sem ga lahko obiskala. Poskušava se videti, kolikor se le da. Zato včasih tudi trenirava skupaj.

Če trenirata skupaj, ali tudi igrata? Kdo je boljši?
Trenirava skupaj, igrava pa ne. Rada igram z njim in on z mano, ker dekleta na treningu udarjamo veliko močneje. Fantje so na treningu bolj leni. Ampak takšni treningi so dobri zame, saj tako izboljšujem svojo igro.

 

Preberite še...

Erranijeva izločila Kirilenkovo

Kdo je vaša najboljša prijateljica na WTA touru?
Najbolje se razumem s Poljakinjo Marto Domachovsko in s svojo partnerico v dvojicah Italijanko Flavio Pennetto. Rada se družim tudi z Ano Ivanović, s katero včasih tudi igrava v dvojicah. V bistvo je na touru veliko deklet, s katerimi se dobro razumem.

Kako pa se razumete s Slovenkami?
Poznam Katarino Srebotnik, s katero včasih tudi trenirava skupaj. Je prijazno dekle, vendar nisva prijateljici. Ne hodiva skupaj na večerje in ne pogovarjava se veliko.

 
 

Vesela sem, da sem prišla, poleg tega je tudi turnir odlično organiziran.

Marija Kirilenko

 
Ste si v Portorožu že privoščili skok v morje?
Ne še. Sem se pa peljala s čolnom, kjer sem posnela nekaj fotografij. Ampak tudi v morju se bom zagotovo kopala, preden bom odšla.


In za konec, kakšni so vaši cilji do konca sezone?

Cilj je, da pridem med najboljših 15 na svetu. To bo težko, ker moram braniti veliko točk, saj sem lani v drugem delu sezone igrala zares dobro. A poskušala bom igrati dobro, predvsem pa v tenisu uživati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.