Šport
286 ogledov

Kitajci imajo prvič po 10 letih spet finalistko grand slama

Zheng Qinwen Profimedia
Znani sta finalistki odprtega teniškega prvenstva Avstralije. Mesto v finalu si je zagotovila Zheng Qinwen iz Kitajske, ki je v dveh nizih premagala Dajano Jastremsko iz Ukrajine. V svojem prvem finalu na turnirjih za veliki slam se bo pomerila z branilno naslova Belorusinjo Arino Sabalenko, ki je pred tem z 2:0 v nizih ugnala Coco Gauff iz ZDA.

Sabalenka je v prvem današnjem polfinalu prvega turnirja za grand slam v sezoni premagala 19-letno ameriško najstnico Coco Gauff, ki se je upirala uro in 44 minut, a drugi nosilki in branilki naslova vseeno ni uspela odvzeti niti niza. Sabalenka je slavila s 7:6 (2), 6:4. Sabalenka kaže izjemno formo letos v Melbournu, na poti do finala ni izgubili niti enega niza.

Arina Sabalenka | Avtor: Profimedia Profimedia
Pri posameznicah je bil danes na sporedu še drug polfinalni dvoboj, v katerem sta loparja prekrižali Zheng Qinwen iz Kitajske in Dajana Jastremska iz Ukrajine. Jastremska se je upirala uro in 37 minut, a v ključnih trenutkih ni bila kos kitajski tekmici. Zheng je tako postala prva Kitajka po Na Li in letu 2014, ki se ji je uspelo uvrstiti v finale kakšnega od grand slamov. 

Ukrajinka je pot začela v kvalifikacijah, v četrtfinalu je ugnala Čehinjo Lindo Noskovo. A je v polfinalu naletela na previsoko oviro, da bi ponovila uspeh Britanke Emme Raducanu, ki je doslej kot edina osvojila grand slam kot kvalifikantka.

OP Avstralije (23,94 milijona evrov):
- ženske, polfinale:
Arina Sabalenka (Blr/2) - Coco Gauff (ZDA/4) 7:6 (2), 6:4;
Zheng Qinwen (Kit/12) - Dajana Jastremska (Ukr) 6:4, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.