Šport
25 ogledov

Kitajec zaradi vraževerja zavrnil dobitek

(Foto: onlinepoker.net) Žurnal24 main
Kitajska vraževernost kot kaže ne pozna meja. Nek kitajski igralec ni želel vzeti 4.444 funtov, ki jih je zadel na spletnih igralnih avtomatih.

Vsi vemo, kako vraževerni znajo biti Kitajci, navsezadnje so se zaradi vraževerja njihove olimpijske igre leta 2008 začele 8. avgusta, ob 8. uri, 8 minut in 8 sekund, vendar pa si verjetno nihče od nas ne zna predstavljati, da bi nekdo samo zaradi takšnega vraževerja zavrnil bogato nagrado. Prav to pa je storil nek kitajski igralec, ki je na spletnih igralnih avtomatih zadel 4.444 funtov.

V kitajski kulturi številke namreč nosijo precejšnjo težo, saj jih Kitajci, glede na to kateri od besed so po izgovarjavi najbližje, pripisujejo pozitivno oziroma negativno konotacijo. Številke kot so 2, 3, 8 in 9 so tako tretirane kot srečne številke, medtem ko so 4, 5 in 7 izrazito nesrečne (6 je srečna oziroma nesrečna v odvisnosti od dialekta).

Samo zamislite si torej grozo, ki jo je občutil ta naš kitajski kvartopirec, ko se je po eni od iger na igralnih avtomatih spletne igralnice JackpotCity, preko njegovega računalniškega ekrana razvil napis o zmagi, ki mu je prinesla kar 4.444 funtov. Kljub temu, da je zadel cel kup denarja, se je igralec ob pogledu na znesek namreč le zgrozil in takoj kontaktiral odgovorne pri spletni igralnici ter zavrnil sprejetje nagrade.

Terry Maverick, ki je vodja njihovega oddelka za pomoč uporabnikom, je o tem povedal: "Igralec je res stopil v stik z našo službo in izrazil svojo zaskrbljenost glede samega zneska. Seveda je bilo jasno, da se denarju ni želel odpovedati, a ga je hkrati skrbelo, da bo s sprejetjem nagrade nase in na svojo družino nakopal prekletstvo ali pa vsaj dolgo obdobje nesreče. To je bilo sploh prvič, da se je zgodilo, da bi kateri od naših igralcev zavrnil nagrado, vendar bomo poskušali tudi s tem gospodom doseči nek kompromis, po katerem mu jo bomo vendarle posredovali."

Medtem ko denar počiva na računu spletne igralnice, pa sedaj obe strani iščeta kompromis, po katerem bi lahko igralec prišel do svojega denarja, a se hkrati izognil stiku z neprijetnimi številkami. Ena od rešitev za to situacijo bi zagotovo bila vsaj zamenjava valute, vendar pa ni jasno, ali spletna igralnica v tem primeru to lahko stori, ali ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.