Šport
38 ogledov

Kitajski hazarderji izzivajo Dwana

Kaj bo z denarjem spletnih pokerašov v ZDA? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kitajski hazarderji v Macau izzivajo Dwana na velikanski HU dvoboj. Pravijo, da se pri njih obračajo veliki denarci: Chau Giang aj bi tako dobil pot vreden 2.7 milijona dolarjev.

Dobili smo še več informacij o bogati denarni igri, ki se odvija v Macau. Po prejšnjih informacijah, ki sta jih dala Matt Savage in Tom Hall, se je tokrat oglasila Stella Yeh. Stella je direktor marketinga pri Poker King Clubu. Kot vse kaže se je našel kitajski poslovnež, ki je Toma »durrrr« Dwana izzval na velikanski HU dvoboj. Medtem pa bi naj Chau Giang dobil velik pot, katerega vrednost bi naj bila okrog 2.7 milijonov ameriških dolarjev.

Stella Yeh je na forumu 2+2 povedala, da se tako bogate igre odvijajo v Macau že kako leto. V igralnici Starworld se redno srečujejo kitajski poslovneži, ki so poker zamenjali za bakarat, ki je bila v preteklosti njihova najljubša igra. "Videla sem veliko igralcev, ki so se v zadnjem letu precej izboljšali in skoraj vsako seanso zaključujejo v pozitivnih številkah. Je pa res, da je pa tudi kar nekaj takih, ki so pripravljeni plačati ogromne vsote za vsako trebušnico ali pa vlečko barve, saj imajo občutek, da jim bo 'tokrat pa padlo'", se smeji Stella.

Stella je prav tako omenila, da se je našel premožen kitajski poslovnež, ki bi naj priletel iz Pekinga, da bi lahko v HU dvoboju izzval Toma Dwana. Če bo to tega dvoboja prišlo, bi bilo to res nekaj za videti. Je pa žal res, da je za to bolj malo verjetno, da bo kdo ta dvoboj lahko spremljal.

Dwan in Ivey sta malo počivala, saj sta morala malo spati po številnih urah, ki sta jih preživela s kitajci. Med tem pa se je z bogataši spopadel veteran bogatih iger Chau Giang. Igra je potekala nekako takole:

Blindi so bili 10.000HKD/20.000HKD (10,000 HKD = 1,300 USD = 940 EUR) z obvezno ante stavo 10.000HKD. V igri je bil live stradlle 40.000HKD.
Preflop je kitajski igralec višal na 100.000, Chau Giang pa ga je višal nazaj na 500.000, kar je poslovnež poklical. Flop je padel {j-}{j-}{10-}, Chau je čeknil, kitajski igralec pa je stavil 1.2 milijona, kar je Giang klical. Turn je prinesel asa. Chau Giang je spet čeknil, nasprotnik pa je v igro zarinil vse svoje žetone, kar je znašalo okrog 9 milijonov. Chau Giang je seveda takoj poklical in pokazall par asov za full house {a-}{a-}{a-}{j-}{j-}. Kitajski igralec pa je z {a-}{j-} uspel sestaviti slabši full house {j-}{j-}{j-}{a-}{a-} in tako je veteran Giang pobral ta ogromen pot, vreden preko 20 milijonov HKD oziroma 2,7 milijona dolarjev kar je malo manj kot dva milijona evrov.

Kasneje so obvezne stave še povečali tako da so bili 20.000HKD/4000HKD. Tako so igrali še do devete ure zjutraj, ko se je večina končno odločila in šla spat. Dva kitajska poslovneža pa sta se odločila, da nadaljujeta z bitko in jo še malo popestrita. Tako sta začela igrati HU dvoboj, kjer so blindi bili kar 50.000HKD/100.000HKD ali povedano drugače 6500€/13.000€.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.