Šport
31 ogledov

Kitajski plavalec napadel Brazilko

Sun Yang EPA
Med svetovnim prvenstvom v Kazanu naj bi prišlo do incidenta med Kitajcem Sun Yangom in Brazilko Larisso Oliveiro.

Svetovno prvenstvo v plavanju se je včeraj končalo, slovenski plavalci niso uspeli osvojiti nobene medalje. A v središču pozornosti en dan po prvenstvu niti niso zmagovalci, ampak kitajski zvezdnik in dvakratni svetovni prvak Sun Yang, ki je med pripravami napadel brazilsko plavalko Larisso Oliveiro.

Larissa Oliveira | Avtor: EPA EPA

"Larissa je plavala v bazenu za ogrevanje, ko je vanj prišel tudi Yang. Naročil ji je naj zapusti bazen, da se bo lahko ogrel za tekmo na 1500 m prosto, ko je Larissa to zavrnila, jo je fizično napadel," je za SporTV povedal brazilski trener Alberto Silva

Yang naj bi 22-letnici zapičil prst v obraz in jo večkrat brcnil z nogo. "Larissa ni bila tiha, povedala mu je, da je bazen za vse. Očitno mu to ni bilo všeč," dodaja Silva. 

Dvakratni svetovni prvak nato ni nastopil na tekmi

Yang, ki je bil leta 2014 za tri mesece izključen z vseh tekmovanj zaradi dopinga, nato ni nastopil v tekmi na 1500 metrov, kar je presenetilo plavalske navdušence. Uradno je Yang imel težave s srcem in zato izpustil tekmo, a očitno temu ni bilo tako. 

"Govoril sem z mednarodno plavalsko zvezo o incidentu, nato se je kitajski trener opravičil v Yangovem imenu," je dodal Silva. Brazilski trener tako domneva, da je mednarodna zveza odločila, da Yang zaradi incidenta ni smel nastopiti na tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.